KATI ATIK TESİSİN’DE ÖN AYRIŞTIRMA TESİSİN MONTAJI BAŞLADI

BAŞKAN DİNÇER “KATI ATIK TESİSİMİZDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYORUZ

HABER 26.02.2024 17:34:00
KATI ATIK TESİSİN’DE ÖN AYRIŞTIRMA TESİSİN MONTAJI BAŞLADI

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre kazandırdığı en önemli tesisler arasında yer alan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde günlük 300 ton evsel atık düzenli bir şekilde depolanarak işleme alınıyor. Katı Atık Tesisinde enerji verimliliğini artırmak için tesis bünyesinde Ön Ayrıştırma Tesisinin montajının başladığını duyuran Belediye Başkanı Dinçer, “Ön Ayrıştırma Tesisi ile atıkların daha etkili bir şekilde işlenmesini sağlayarak enerji verimliliğini artırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği Armutlu Köyü yakınlarında devreye alınan Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerjiye dönüştürülüyor.

Aksaray Belediyesi’nin sıfır atık uygulamalarını en iyi uygulayan belediyeler arasında yer aldığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, katı atık tesisinde ulaşan evsel atıkların da ayrışma işlemine tabi tutulacağını ve daha sonra depolama alanına nakledileceğini belirtti. 

Katı Atık Tesisi içerisinde çöplerin düzenli depolanması için lot alanları, mekanik ayrıştırma tesisi, organik maddeden gübre elde edilen kompost tesisi ve çöp gazından elektrik üretim santrali bulunduğunu aktaran Başkan Dinçer, tesiste günlük 300 ton atığın düzenli bir şekilde bertaraf edilerek işleme alındığını aktardı.

Katı atık tesisinde montajı devam eden Ön Ayrıştırma Tesisisin diğer diğer ünitelerle entegre halinde çalışacağını sözlerine ekleyen Başkan Dinçer, “Ön Ayrışma Tesisimiz ile katı atık tesisimizde enerji verimliliğini artırıyoruz. Yani tesisimize ulaşan atıklarda ayrışma işlemine tabi tutarak geri dönüşümü mümkün olan atıkları depolama işleminden önce ekonomiye tekrar kazandırılacak” dedi.

ŞEHRİMİZE ÇEVRE DOSTU BİR TESİS KAZANDIRDIK
Katı Atık Tesisi’nin çevre dostu projeler arasında yer aldığını altını çizen Belediye Başkanı Dinçer, “Tesisimizde 10 Bin konutun elektrik enerjisine eşdeğer enerji elde ediyoruz. Bu anlamda şehrimize katma değer sağlıyoruz.

Tesisimiz; çevre dostu ve standartlara uygun tesisler arasında yer alıyor. Yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucu bu tesisimiz aracılığı ile yıllık 6 milyon 132 metreküp sera gazı emisyonları arasında olan metan gazının doğaya salınımı engellendi. Bu rakam, atıkları çevreye zarar vermeden işleme aldığımızın en önemli kanıtıdır. Yeni dönemimizde de çevre ve doğaya katkı sağlayan yeni proje ve yatırımlarımızı şehrimize kazandırmayı sürdüreceğiz” dedi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.