KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ’NDE ENERJİ ÜRETİM TESTLERİNE BAŞLANILDI

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ’NDE ENERJİ ÜRETİM TESTLERİNE BAŞLANILDI

HABER 25.11.2021 14:57:00
KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİ’NDE ENERJİ ÜRETİM TESTLERİNE BAŞLANILDI

BAŞKAN DİNÇER; “KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİMİZDE ATIKLARI ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”


Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in projeleri arasında yer alan ve şehir merkezinde kaldığı için hazırlanan yeni projeyle Armutlu Köyü sınırları içinde projelendirilip yapımı tamamlanan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde elektrik üretim testlerine başlanıldı. 
Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde, tüm alanların kurulumu tamamlandığında elektrik üretiminin yanı sıra gübre ve hammadde üretimi de yapılacak.
Aksaray Belediyesi’nin sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği, 80 Milyon TL değerindeki Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde ilk etapta 1 Megawatt enerji elde edilecek.
Düzenli depolama sahasında Lot-1, Lot-2 ve Lot-3 alanlarında toplanan atıklar enerjiye dönüştürülerek sürdürülebilir enerji sağlanacak. Atıklar, çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerji verimliliği sağlanmış olacak. Geçtiğimiz yıl temeli atılan tesisin tamamlanan kısımlarında depolama işlemleri başlayarak enerji üretim testleri yapıldı. 
Aksaray merkeze bağlı Armutlu Köyü mevkiinde 377 dönüm arazi üzerine kurulan Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi Projesi Mekanik Ayırma Tesisi (Geri Kazanımı Mümkün Atıkların Ayrıştırılması), Kompost Ünitesi (Kompost-Organik Gübre Üretimi), II. sınıf düzenli depolama sahası ve Depo Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi (Elektrik Enerjisi Üretimi) gibi ünitelerle 4 bölümden oluşuyor.
Atıkların ekonomiye kazandırılması adına birçok projeye imza atan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer katı atık depolama tesisi projesi ile ilgili yaptığı açıklamada atıkların çöp değil enerji olduğunu vurguladı. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Şehrimizde ömrünü tamamlayan katı atık depolama tesisinde oluşan çöpler kötü koku ve görüntüye neden oluyordu. Bizlerde göreve geldiğimiz ilk günden itibaren modern ve yenilikçi bir katı atık depolama tesisi projesi üzerinde çalıştık. 80 Milyon TL değerindeki yeni katı atık depolama tesisimizi hayata geçirdik. Geldiğimiz süreç içerisinde LOT1 alanında topladığımız atıkların enerjiye dönüştürülmesi için test sürecine başladık. Tesisimiz ilk etapta 1 megawattlık enerji üretecek. Tesisimizin tüm alanlarında kurulum tamamlandığında ve yeterli katı atık depolandığında 10 bin konuta yetecek elektriği üreteceğiz. Şehrimiz için hayırlı olsun.” Dedi.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.