KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ, ASÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROLÜ ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN UYGULAMALI EĞİTİM ALANI OLDU

‘’ KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ YENİ NESİL ÇEVRE PROJELERİ İÇİN İLHAM KAYNAĞI’’

HABER 20.05.2024 19:16:00
KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ, ASÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROLÜ ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETİM ÜYELERİ İÇİN UYGULAMALI EĞİTİM ALANI OLDU

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından şehre kazandırılan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi, Aksaray Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrolü öğrencileri ve öğretim üyeleri için uygulamalı eğitim alanı oldu.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehre kazandırdığı en önemli tesisler arasında yer alan Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde günlük 300 ton evsel atık düzenli bir şekilde depolanarak işleme alınıyor. Ayrıca tesis içerisinde montajına başlanılan ön ayrıştırma tesisi ile verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir atık yönetimiyle projelendirdiği Armutlu Köyü yakınlarında devreye alınan Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde atıklar çevreye zarar vermeden bertaraf edilerek enerjiye dönüştürülüyor. Modern teknoloji ile kurulan tesis özellikle üniversite öğrencileri ve akademisyenler içinde araştırma merkezi gibi kullanılıyor.  

Çevresel atıklar konusunda araştırmalar yapan 20 öğrenci ve akademisyen Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nde yaptıkları uygulamaları eğitimin ardından tesisi incelediler. Tesis yetkililerinin rehberliğinde tesis içerisinde bulunan lot alanları, mekanik ayrıştırma tesisi, organik maddeden gübre elde edilen kompost tesisi ve çöp gazından elektrik üretim santrali incelediler.  

Çağın şartlarına ve gerekliliklerine uygun olarak planlanan tesisin ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra yeni teknolojiler ve üretim merkezleri için ilham kaynağı olacağını söyleyen üniversite öğrencileri Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e bu yenilikçi projeden dolayı teşekkür ettiler.

 


BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

EMEKLİ DİNLENME EVİ BERBER SALONUNDA BAYRAM TRAŞI YOĞUNLUĞU

AKSARAY BELEDİYESİ KABRİSTANLIKLARDA BAYRAM HAZIRLIĞI BAŞLATTI

Dolu ve sağanak yağıştan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor

  • BIST 100

    10746,29%0,06
  • DOLAR

    32,84% 0,12
  • EURO

    35,15% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2498,90% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4024,53% 1,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.