KANSER TEDAVİSİ İÇİN YAPILAN İLAÇ ÇALIŞMASINA TÜBİTAK’TAN DESTEK

KANSER TEDAVİSİ İÇİN YAPILAN İLAÇ ÇALIŞMASINA TÜBİTAK’TAN DESTEK

HABER 12.10.2020 13:09:00
KANSER TEDAVİSİ İÇİN YAPILAN İLAÇ ÇALIŞMASINA TÜBİTAK’TAN DESTEK

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Sabire Yazıcı Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Algı ve araştırma grubunun, kanser tedavisi için yürüttüğü ilaç çalışmasına TÜBİTAK destek verecek. 

 

Algı, aside duyarlı ve kanser tedavisinde kullanılabilecek bu yeni ilaç çalışmasının mikroorganizmaların giderilmesine de yardımcı olacağını belirtti. Vücutta asit-baz dengesinin bozulmasının kanserin yanı sıra sistik fibroz, bağışıklık sistemi bozukluğu, böbrek yetmezliği ve iskemi gibi hastalıklarla ilişkilendirildiğini kaydeden Prof. Algı, “Ayrıca bakteri veya mikropların da bulundukları ortamın asitliğini değiştirerek olumsuz etkilere yol açabildiğini biliyoruz. Bu nedenle asit-baz dengesinin ölçülmesi, patolojik durumların belirlenmesi ve bazı hastalıkların ön teşhisi için son derece önemlidir. Geliştirmeye çalıştığımız ilacın -ışığa karşı duyarlı olması münasebetiyle- hem kanserli hücrelerin tedavisinde hem de zararlı bakterilerin giderilmesinde kullanılmasını hedefliyoruz. Dahası, virüslere karşı da etkili olmasını bekliyoruz” dedi. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) GEBİP üyesi olan Prof. Algı’nın halen devam eden bir TÜBİTAK projesinin yanı sıra, Enerji Bakanlığı tarafından finanse edilen bir işbirliği projesi de bulunuyor. 

 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Fatih Algı ve araştırma grubunu çalışmaları münasebetiyle tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.  

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.