KADIN HAKLARI KONUSUNDA EĞİTİM VEREREK İŞ KADINI ÜRETİYORLAR

HABER 5.12.2019 23:41:00
KADIN HAKLARI KONUSUNDA EĞİTİM VEREREK İŞ KADINI ÜRETİYORLAR

Aksaray Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki teknik Anadolu lisesi (Kız Meslek Lisesi) Kadın haklarının verildiği en güzel okullardan birisi bünyesinde 850 den fazla kız öğrenciye meslek kazandıran ve birçok konuda dananım sağlayan okul başarılarını artırmak için 11. Sınıfa kadar kendi bünyesinde eğitim verirken 12. Sınıfta iş yerleri, resmi ve tüzel kurumlarla irtibat kurularak yıl boyu staj imkanı üretiyor . Okul MÜDÜRÜ Saliha Dağ bir okula bir Milli Eğitime bir kurumlara seferberlik halindeyken kız çocuklarımızı geleceğe hazırlıyor . 

Öğrenciler için en önemli konum işyerleriyle uyum çalışması için yapılan denetimler oluyor. Staj yapan öğrencilerin takibi için öğretim görevlileri  haftada  bir gün  düzenli olarak iş yerlerinde öğrencinin durumunu yerinde inceleyerek çalışma usullerini gözlemleyerek notları nı veriliyorlar.

Halk arasında Kız Meslek Lisesi olarak bilinen okulda bir çok dalda öğrenciler eğitimlerini başarıyla sürdürüyorlar son sınıfta staj görmek için okul dışına gönderilen  Grafik bölümünde 31 öğrenci bulunurken , Güzellik bölümünde 11, Çocuk gelişiminde 36, gıda pasta vs. bölümünde 27, El sabatlarında 26  ve bilişim konusunda 34 ve moda bölümünde 19  öğrenci bulunuyor

Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki teknik Anadolu Lisesi  terminal  yolu üzerinde Aşık Molla Caddesinde yer alıyor Okul bahçesinde ayrıca yurt binası bulunuyor başta kendi öğrencileri olmak üzere devletin bakmakla mükellef olduğu, çocuklarında kalmasına imkan veriliyor. 

Okulda her ay bir etkinlik yapılarak kız öğrencilerimiz hayata kazandırılıyor en son yapılan Kasım ayı içerisinde yangın tatbikatı düzenlenmiş ayrıca seminer etkinliklerinden;doğa yürüyüşü ve sonrasında birliktelik  kahvaltısı düzenlenmiştir

Aksaray ilinde tek olan eğitim kurumu tamamiyle kız öğrencilerden oluştuğu için bir çok muhafazakar ailenin de tercihi oluyor(bağımsız medya)


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.