İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan TBMM’de Terör Sempatizanlarına Karşı Sert Mesaj

Benim tanıdığım insanlar esaslı Kürtler! Peki siz nesiniz?”

HABER 2.06.2025 21:44:00
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan TBMM’de Terör Sempatizanlarına Karşı Sert Mesaj

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, seçim bölgesi Aksaray’da yaşayan Kürt kökenli vatandaşların vatanseverliğine ve imanına vurgu yaparak, terör örgütünün siyasi uzantılarına sert tepki gösterdi.
Milletvekili Yaldır, “Seçim bölgem Aksaray’da Kürt kökenli vatandaşlarımızın yaşadığı 40’a yakın köy var. Ve ben o köylerde öyle vatansever, öyle imanlı insanlar tanıdım ki… Bir de bu kürsüden sözde Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia edip, gerçekte terörün sözcülüğüne soyunmuş olanlara bakıyorum… Ve şunu düşünüyorum: Benim tanıdığım insanlar esaslı Kürtler! Peki siz nesiniz?” ifadeleriyle konuşmasına başladı.
Konuşmasında devletin geçmişte hatalarının olduğunu söyleyen ancak bu hataların sadece Kürt kökenli vatandaşlara karşı yapılmadığının altını çizen Yaldır şunları söyledi:
“Evet, Türk devleti zaman zaman hatalar yapmıştır. Ama bu hatalar sadece Kürt kökenli vatandaşlarımıza karşı yapılmamıştır! Devlet, Alevilere, muhafazakarlara, solculara, sağcılara, milliyetçilere ve en temelinde Türklere de hatalar yapmıştır!
Devlet, enkaz altında günlerce kalan vatandaşına yetişemeyerek, vatandaşına aylarca doktor ve ultrason randevusu veremeyerek; liyakatsizliği, yolsuzluğu, torpili ve kayırmacılığı hak görenleri görmeyerek ve yanlış politikalar nedeniyle fakirleştirdiği dar gelirlisine, işçisine ve emeklisine de hatalar yapmaktadır.”
Toplumun her kesiminin mağduriyet yaşadığını dile getiren Yaldır, bu mağduriyetlerin terör eylemlerine gerekçe yapılamayacağını vurguladı:
“Velhasıl bu örnekleri gece yarılarına kadar konuşup çoğaltabiliriz. Her sorunum var diyen devleti assın mı, kessin mi, dağa mı çıksın? Toplumun her kesimi bir şekilde bir dönem mağdur olmuştur. Olmaktadır. Lakin hiçbir gerekçe, Kürt kökenli vatandaşlarımızı istismar ederek dağa çıkılmasına, kundaktaki bebeğe kurşun sıkılmasına sebep olamaz.”
İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’ın bu konuşması teröre ve terörün Kürt kökenli vatandaşları istismar politikalarına karşı net ve kararlı duruşu bir kez daha ortaya koymuş oldu.
 

AKSARAY BELEDİYESİ HASTA YAKINI KONUK EVİ, 4 BİN 250 KİŞİYİ AĞIRLADI

Aksaray Üniversitesi ile İl Jandarma Komutanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı

BAŞKAN AKTÜRK: YÜZYILIN PROJESİ OLAN TOKİ'NİN KURA ÇEKİM TARİHİNİ DUYURU

Zor Günlerde Taşın Altına Elini Koyan Bir İsim: Cem Çorakçı

AĞAÇÖREN’DE KAÇAKÇILIĞA YÖNELİK OPERASYON

TİMBİR Şam Temsilciliğini Açtı

Aksaray’da 45 Yaşındaki Şahıs Çiftlik Evinde Ölü Bulundu

  • BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.