İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

HABER 8.10.2020 13:57:00
İYİ PARTİ AKSARAY MİLLETVEKİLİ AYHAN EREL YENİ DÖNEME HIZLI BAŞLADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Dönem 4. Yasama yılının başlaması üzerinden henüz dört gün geçmesine rağmen Aksaray Milletvekili Ayhan EREL geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman, Ulaştırma ve Altyapı bakanlarına vermiş olduğu soru önergelerine bir yenisini ekledi.
Milletvekili EREL yapmış olduğu yazılı açıklamada;
“Aksaray’ın dertleriyle dertleniyoruz, Aksaray için ne yapabilirim, Aksaray’ı hak ettiği yere getirmek için ne yapabilirim diye çabalıyorum. Geçtiğimiz yasama yılında da olduğu gibi vermiş olduğum soru önergeleriyle Aksaray’ımızın yaşamış olduğu problemlere çözüm arıyorum.  Son olarak sayın Cumhurbaşkanı, dönemin başbakanları ve bakanları tarafından Aksaray halkına defalarca söz verilmesine rağmen yapılmayan, yapıldığında ise Aksaray’ımıza büyük bir katma değer sağlayacak olan Aksaray Ulukışla Çakmak istasyonunun bir önce tamamlanması amacıyla Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı bakanına yazılı soru önergesi verdim. Umuyorum ki Anadolu’nun parlayan yıldızı Aksaray’ımıza verilen sözler tutulur ve Aksaray hak ettiği yere gelir.” İfadelerini kullandı.
Aksaray Milletvekili Ayhan EREL ‘in Cumhurbaşkanı yardımcısı ve Ulaştırma ve Altyapı bakanı tarafından cevaplandırılması amacıyla vermiş olduğu soru önergesi ise şu şekilde;
Aksaray il Niğde-Ulukışla Çakmak istasyonu arasında ki yaklaşık 90 km uzunlukta olan, Aksaray’ı Mersin ve İskenderun bağlayacak nitelikte olan demir yolu 2004 yılından bu tarafa her hükümet yetkilisinin, her Ak parti yetkililerin yapılacak sözünü verdiği halde ihale aşamasına gelen bu demiryolu maalesef ihalesi yapılıp inşaatına başlanılmamıştır.
Bu yıl kısmen hizmete giren yılsonunda da tamamı hizmete girecek olan Ankara- Niğde otoyoluyla birlikte Aksaray’dan geçen araç sayısı %90’lar civarında azalacaktır. Bu durum Aksaray ekonomisini olumsuz yönde etkileyecektir. İlgili demiryolunun hizmete girmesiyle Aksaray, Mersin ve İskenderun limanlarına ulaşarak Organize sanayide ki yatırımlar üç katına kadar artacaktır.  Aksaray için iş, aş, umut kapısı olan demir yolunun bu anlamda bir an önce hizmete girmesi gerekmektedir.
Bu bağlamda;
1)    Aksaray ekonomisi için hayati önem taşıyan, projesi tamamlanan ve ihale aşamasına gelen Aksaray Çakmak istasyonunu yatırım planına alarak 2021 yılı bütçesinde ödenek ayırmayı düşünüyor musunuz?

2)    2021 yılında ödenek ayırmayı düşünmüyorsanız başta Sayın Cumhurbaşkanı’nın sözünü verdiği demir yolu hattına ne zaman ödenek ayırıp, hangi yılda bitirmeyi düşünüyorsunuz?


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.