İYİ Parti'de çoğunluğun kararı 'Hayır'

İYİ Parti'de çoğunluğun kararı 'Hayır'

SİYASET 4.12.2023 22:02:05
İYİ Parti

Meral Akşener'in başkanlığında toplanan İYİ Parti Genel İdare Kurulu, CHP ile işbirliği konusunda görüştü. Yapılan oylamada çoğunluğun kararı "Hayır" oldu.

ANKARA (İGFA) - İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ana muhalefet partisi ile ilgili tutumu bugünkü Genel İdare Kurulu'nda etraflıca masaya yatırıldı.

GİK toplantısı sonrası açıklama İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan geldi. Zorlu, partisinin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere "müstakil olarak girme kararı" aldıklarını duyurdu.

Yaklaşık 4 saat süren toplantı ardından Genel Başkan Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimde işbirliği teklifine ilişkin soru üzerine toplantıda "hayır" kararı alındığını bildirdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarının geçen haftaki ziyaretlerinde yerel seçimde işbirliği teklifini ilettiklerini anımsattı.

GİK'te teklife ilişkin nihai karara vardıklarını belirten Zorlu, "İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesi bir dönemde, kendisine çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. İYİ Parti'yi aziz Türk milleti kurmuştur. İYİ Partimiz milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirme siyasetini güdenlere karşı tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken bu sesi de duymazdan gelenler bilsinler İYİ Parti Cumhuriyet'in yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir." diye konuştu.

"ÜÇÜNCÜ BİR YOL, ÇAĞRISINA SAHİP ÇIKARAK YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Mahalli idareler seçiminin partisi açısından iktidar yürüyüşlerinde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacağını ifade eden Zorlu, birkaç günlük süreçte geniş katılımlı değerlendirme amacıyla partinin yetkili kurulları, milletvekilleri, il ve ilçe başkanlarıyla istişarelerde bulunan Genel Başkan Akşener'in bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri de GİK'te aktardığını anlattı.

Zorlu, Genel İdare Kurulu'nun 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını aldığını kaydetti.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.