İSTİKLAL MARŞININ 101. YILINDA AKSARAY’DA SOSYAL DENEY YAPILDI

PAZAR ALANINDA ANİDEN BAŞLAYAN İSTİKLAL MARŞI KARŞISINDA HAYAT DURDU

HABER 12.03.2022 09:43:00
İSTİKLAL MARŞININ 101. YILINDA AKSARAY’DA SOSYAL DENEY YAPILDI


“Ölene Kadar Gür Sesle Okumaya Devam Edeceğiz”

Aksaray Belediyesi tarafından istiklal marşının kabulünün 101. Yılı dolayısıyla gerçekleştirilen sosyal deney kapsamında, kapalı pazar yerinde belediye hoparlörlerinden aniden İstiklal Marşı okundu. Duyarlılık gösteren vatandaşlar ve esnaflar ise alışverişi keserek İstiklal Marşı'na eşlik ettiler.
Aksaray Belediyesi istiklal marşının 101. Yılı dolayısıyla kapalı Pazar alanında önce belirli noktalara kameralar yerleştirdi ardından aniden başlayan istiklal marşı karşısında vatandaşların tepkilerini kayıt altına aldı. Aniden başlayan İstiklal Marşı karşısında yediden yetmişe herkes işini bırakarak istiklal marşına eşlik etti. Bazı pazarcı esnaflar ise tezgahlarından ve araçlarından Türk bayraklarını çıkartarak gür bir seda ile istiklal marşını okudular. 
Konuyla ilgili konuşan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 101. Yılı. Pazarcı esnaflarımızla birlikte bir sosyal deney yapalım istedik. Bu vesileyle merhum şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve kurtuluş savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Pazarda bir anda istiklal marşı okunmasıyla herkes işini gücünü bıraktı bayraklarını aldı ve istiklal marşımıza eşlik ettiler. Bugün bir daha gördük ki yıllar geçse de İçimizde Bayrak ve vatan sevgisi her daim diri kalmaya devam edecek. Dedi
İstiklal marşı bitiminde kendilerine mikrofon uzatılan vatandaş ve esnaflar çok duygulandıklarını belirterek böylesine anlamlı bir etkinlik için Belediye Başkanımız Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ediyoruz. Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın dediler. 
Eyüp Çelik (Pazar esnafı 27); “İstiklal Marşı’nın yıldönümü bugün. İstiklal Marşı okundu pazarda. Güzel bir sessizlik oldu. Herkes, gür sesle söyledi. Biz de duygulandık. Evren Dinçer Başkanımıza da teşekkür ediyoruz.”
Altınay Kalkan (Pazar esnafı 52); “Bugün İstiklal Marşı’nı açtılar ve gür sesle çok güzel söyledik. Biz Türk milletiyiz. Kurban olduğum Koca Mevla’m, dünya durdukça durutsun bizim Türkiye’mizi.” 
Ümmü Gülsüm Koçak (Pazar esnafı 53); “Gür sesle okuduk, ölene kadar okumaya devam edeceğiz.”
Can Ahmet Çelik (vatandaş 32); “Bugün İstiklal Marşı’nın 101. yıldönümü. Pazarda İstiklal Marşı’nı açtılar. Biz çok duygulandık.” 
Durmuş Ali Tarhan (Pazar esnafı 47); “Öncelikle İstiklal Marşı’mızı yazan Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyoruz. Buradan Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Pazarda da daha bir ilk oldu yani İstiklal Marşı’mız. Biz de şaşırdık. Ebediyen bayrağımız dalgalansın.”
Pazarcılar Ve Manavcılar Odası Başkanı, Kuddusi Yeşildal; “Bir an da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla çok duygulandık. Daha gür bir şekilde pazarımızda İstiklal Marşı’mızı okumaya başladık. Allah bu ülkeye bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu ülke hepimizin.” dedi


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.