İstanbul'un hedefi Dünya Robot Yarışları

İstanbul'un hedefi Dünya Robot Yarışları

GÜNDEM 22.01.2023 15:21:10
İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Atölyeleri’nin 2022 mezunlarından oluşan 40 kişilik özel grup, ulusal ve uluslararası teknoloji yarışmalarda öğrendiklerini hayata geçirecek.

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliğinde faaliyet gösteren Teknoloji Atölyeleri, geçtiğimiz yıl bin 355 mezun verdi.

İstanbullu öğrenciler, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi, Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi, Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi, Beyoğlu Zemin İstanbul, Güngören İBB Erdem Beyazıt Kültür Merkezi ve Pendik Dolayoba olmak üzere 8 lokasyonda yer alan atölyelerde dersler aldı. Mobil uygulama geliştirme, yapay zekâ, robotik uygulamaları gibi dersleri başarıyla tamamladı.

40 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

Atölye çalışmaları kapsamında mezun olan öğrencilerin arasından 40 kişilik özel bir ekip oluşturuldu.

Öğrenciler, 2021-2022 döneminde yapılan sınav başarı puanlarına, eğitimlere gösterdikleri devam durumlarına, derslere katılımlarına ve sene sonunda yapılan sınav sonuçlarına göre belirlendi. 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden 20 kişinin; 9. ve 10. sınıf öğrencilerinden de 20 kişinin belirlenmesiyle toplamda 40 kişilik özel bir ekip oluşturuldu.

Takımların yapay zeka, robotik programlama ve tasarım konularında alacakları ve yıl boyunca edecek olan ileri düzey eğitimler de başladı. 

Cemal Kamacı Spor Kompleksi’nde sadece kendileri için oluşturulan özel atölyede çalışmalara başlayan öğrenciler eğitimlerin sonunda yapacakları robot projeleriyle İBB adına ulusal ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.  

İLK YARIŞMA 23 MART'TA BAŞLAYACAK

Ekiplerin katılacakları ilk yarışma lise düzeyinde olacak 23 ve 26 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek İstanbul First Robotics Competition’a (FRC) katılacak öğrenciler, yarışmanın Ankara etabına ve Romanya’da yapılacak olan Dünya Robot Yarışları’na da (WRO) katılabilecek.  

Aksaray’da Metruk Evde Yangın

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

Aksaray’da Kamyonet ile Otomobil Çarpıştı: 2 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı: 1 Yaralı

  • BIST 100

    10961,41%0,29
  • DOLAR

    40,89% 0,03
  • EURO

    47,79% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4387,17% 0,16
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.