İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR ATSO’DA GÖRÜŞÜLDÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR ATSO’DA GÖRÜŞÜLDÜ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEKTÖRÜNDEKİ SORUNLAR ATSO’DA GÖRÜŞÜLDÜ


Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da Odaya kayıtlı İş Sağlığı ve Güvenliği firmalarının yetkilileri ile istişare toplantısında buluşarak, sektöre yönelik sorunları ve çözüm önerilerini görüştüler.
ATSO’ yapılan toplantı hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Koçaş, yaptığı açıklama da “Bilindiği üzere Dünyada ve ülkemizdeki sanayileşmeye bağlı olarak iş yerlerinde görülen iş kazası ve meslek hastalığı oranlarında artış görülmektedir. Ülkemizde yıllık ortalama 74.000 kaza meydana gelmekte; bunun neticesinde 1152 çalışan yaşamını yitirmekte, 1888 çalışan ise ömür boyu sakat kalmaktadır. İş kazalarının ülkemize yıllık maliyeti ise 40 Milyar TL civarındadır. İş Kazalarının %98'ı, meslek hastalıklarının ise tamamı önlenebilir niteliktedir.
Çalışanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak, beden ve ruh sağlıklarını korumak için iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması gerekmektedir. Bu anlayış içerisinde disiplinler arası etkileşimi ve iş birliğini gerekli kılan, tıp, hukuk, fizik, psikoloji gibi pozitif ve sosyal bilimlerin katkılarıyla gelişen iş sağlığı ve güvenliği alanı ortaya çıkmıştır. Teknik açıdan bakıldığında işin yapılması esnasında çalışanların karşılaştıkları tehlikelerin ortadan kaldırılması veya azaltılması odak noktayı oluştururken sağlık bilimleri açısından ise meslek hastalıkları ve iş kazalarından kaynaklanan yaralanmalardan korunma ve tedavi boyutu ön plana çıkmaktadır. 
İŞ DÜNYAMIZ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE VERDİĞİ ÖNEMİ ARTIRMALI
Aksaray İş Dünyasının ve ATSO üyelerinin iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirlere önem vermesi ve artırması gerektiğini belirten Koçaş, açıklamasının devamında; İş yerlerindeki riskleri tamamen ortadan kaldırmak ya da zararları en aza indirmek, çalışanların sağlığını fiziksel, ruhsal ve tıbbi açıdan korumak ve geliştirmek, çalışanları çalışma koşullarının olumsuz etkilerinden korumak, ortaya çıkan sağlık zararlarını, meslek hastalıklarını tespit etmek ve tedavilerini sağlamak, uğradıkları iş kazası veya meslek hastalığı sonucu zarar gören çalışanların uygun işlerde çalışmalarına olanak sağlamak, Meydana gelen zararların derecelerini objektif, bilimsel ve etik yollarla tespit etmek ve değerlendirmek, Maddi ve manevi zararları ortadan kaldırmak adına şehrimizde hizmet veren İş Sağlığı ve Güvenliği Sektöründeki Odamız üyeleriyle bir araya geldik. Sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini istişare ettikten sonra başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz olmak üzere ilgili mercilere iletmek adına rapor hazırlayarak sektörün sorunlarına çözüm olacağız. Bizim iş dünyamızdan beklentimiz iş yerlerinde sağladıkları güvenlik önlemlerini en üst düzeyde sağlamaları ve herhangi bir kazaya geçit vermemeleridir. Tüm bu düşüncelerimiz ve beklentilerimizden yola çıkarak düzenlemiş olduğumuz toplantıya katılan sektör temsilcilerimize teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum” Dedi. 
 



  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,48% 0,07
  • EURO

    36,21% -0,34
  • GRAM ALTIN

    2960,09% 0,86
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.