İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi

İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi

HABER 10.06.2022 15:28:00
İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı Projesi


Aksaray İl Jandarma Komutanlığı tarafından “İnternet Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı” projesi kapsamında öğrencilere yönelik eğitim programı düzenlendi. 
Programda konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “Çocuklarınızla aynı evde, aynı odada olsanız bile, ellerinde telefonları var, kesinlikle güvende değiller” diyerek internet ve teknoloji bağımlılığına dikkat çekti. 
Yakalandığı hastalık sonucu vefat eden Aksaray İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay merhum Halil Murat Bilgiç'in başlattığı farkındalık projesi kapsamında; merkez ilçeler, köy ve kasabalardaki öğrencilere yönelik; internet kullanımı, dikkat edilmesi gereken hususlar, güvenli siteler konularında konuların da bilgiler verildi. 
Aksaray Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı  Ali Büber,İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, birim müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. 
Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amiri Jandarma Astsubay İsmigül Çakmak tarafından internet bağımlılığında depresyon, sosyal fobi, kişilik bozuklukları, dikkat eksikliği ve stres gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceği anlatıldı. 
Bilinçsiz internet kullanımının gençleri,  özelliklede çocukları tehdit ettiğini söyleyen İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber yaptığı konuşmasında, gelişen teknolojilerin en önemlilerinden olan bilgisayar ve internetin hayatın her alanında kullanıldığını söyledi. 
İnsanların internetsiz ve bilgisayarsız bir hayatın düşünülemez olduğuna inanmaya başladıklarını aktaran Büber: “Bu sistem beraberinde internete olan bağımlılığı artırmakta, yetişkinleri ve bilhassa da geleceğimiz olan çocuklarımızı tehdit etmektedir. Bu sebeple günümüzde ve gelecekte internet kullanımı bilincini çocuklarda oluşturabilmek maksadıyla okullarda güvenli internet kullanımı konusunda eğitim faaliyetleri önem arz etmektedir” diye konuştu.
Vali Hamza Aydoğdu ise yaptığı konuşmasında; “Zamanın ruhuna uygun, değişim ve dönüşümü yakalamalıyız. Toplumlar, tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan bilgi toplumuna evrilirken bizim de bunu ıskalamamamız lazım” dedi.
İnternet ve sosyal medya üzerinde herkesin ciddi ciddi kafa yorması gerektiğinin önemini belirten Vali Aydoğdu; “Biz gözümü kapatınca gece olmuyor maalesef. Çocuklarınızla aynı evde, aynı odada olsanız bile, ellerinde telefonları var, kesinlikle güvende değiller’ dedi. 
Meselenin daha iyi anlaşılabilmesi için, bilimsel ve araştırmaya dayalı bazı istatistiki bilgiler vermek istediğini belirten Vali Aydoğdu: “Gençlerimizin %90’ından fazlası bir sosyal medya kullanıcısı. Yine bunların %95’i sosyal medya hesaplarına cep telefonu ile erişim sağlıyor. Cep telefonu olmayan ise neredeyse yok. Dünyadaki internet kullanıcılarının sayısı dünya nüfusunun %59.5’i kadar. Yani 4 milyar 660 milyon kişi. Tüm dünyada insanlar günlük 6 saat 54 dakikayı internette geçiriyor. Türkiye’de oran biraz daha artıyor. Bizde günlük olarak internette geçirilen zaman 7 saat 57 dakika. Dünya nüfusuna oranla, sosyal medya kullanıcılarının oranı %53.6.  Türkiye’de ise nüfusun %70.8’i sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor” dedi.
Salonda bulunan öğrencilere interneti bilinçli kullanan ve kendisini bağımlı olarak nitelendirenin kimler olduğu soran Vali Aydoğdu; sahneye aldığı öğrencilerle internet ve teknoloji bağımlılığı ile ilgili bir süre sohbet etti.
Öğrencilerden bir kısmı dışarıda zaman geçirmelerine ailelerinin kısıtlı süre tanıması nedeniyle evde uzun bir zamanı internet kullanarak geçirdiklerini belirtirken; bir kısım öğrencilerde evde önceliklerinin dersleri olduğunu ailelerinin internet ve sosyal medya kullanımını belirli bir sürede izin verdilerini bundan şikâyetçi de olmadıklarını söyledi.  
 İnternet ve sosyal medyanın gücüne dikkat çeken Vali Aydoğdu; “Bu mecralar o kadar güçlü ki gazete ve televizyonları bile silip attılar hayatımızdan. Bilgi ve teknoloji çok hızlı değişiyor. Bilgiyi İnternette dondurup depolayabiliyor, istediğiniz zaman kullanabiliyorsunuz. Bununla birlikte yönetim ve iletişim şekilleri de değişiyor. Sadece fikirlerin para ettiği bir dünyaya doğru gidiyoruz. Eski köye yeni adetler geliyor. Hiç arabası olmayan UBER yolcu taşıyor, Hiç oteli olmayan Airbnb insanlara tatil yaptırıyor, WhatsApp en büyük şirketlerden daha çok kâr ediyor… Peki ne yapmalıyız? Doğru bilgiye, doğru kanaldan ve kaynaktan ulaşmalıyız. Onun için şu anda yapılmakta olan programlar çok çok önemli. Çocuklarımız, gençlerimiz ve geleceğimiz için bu taşın altına hepimizin elimizi koyması lazım. Bu vesileyle programı tertip eden Jandarma ve Emniyet teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından güvenli internet kullanımı ile ilgili video gösterimi sunulurken, Jandarma ekiplerinin bu alanda yürüttüğü eğitim çalışmaları hakkında bilgiler verildi. 
Program sonunda Vali Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber tarafından projeye destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yaser Emir Elhatip, Uzm. Psikolog Hasan İnce, Psikolog Ayça Güngör,  Psikolojik Danışman Ceylan Memiş, Gençlik Lideri Selma Akkurt’a plaket takdim edildi. 

 


AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

  • BIST 100

    9466,97%-0,60
  • DOLAR

    32,60% 0,39
  • EURO

    34,81% 0,24
  • GRAM ALTIN

    2506,22% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.