İlk uzay görevi için imzalar atıldı

İlk uzay görevi için imzalar atıldı

GÜNDEM 19.09.2022 15:57:35
İlk uzay görevi için imzalar atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevi için Axiom Space ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Milli Uzay Programı çerçevesinde uzaya gönderilecek ilk Türk astronotun eğitimi için  Axiom Space ile anlaşma imzalandığını duyurdu.

Bakan Varank paylaşımında, "Cumhuriyetimizin 100. yılında gerçekleştireceğimiz insanlı ilk uzay görevinde tarihi bir anlaşmaya imza attık. Seçim süreci devam eden Türk uzay yolcusunun eğitim ve uçuş hizmeti için Axiom Space ile ile işbirliği yapacağız. Milli Uzay Programı ile hayaller gurura dönüşüyor" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/varank/status/1571821692346826753
Anahtar Kelimeler: ilk uzay görevi için imzalar atıldı

YEMEK FABRİKASI PROJESİNİN TEMEL BETONU TAMAMLANDI

TUZ GÖLÜ'NDEN GELEN SON RESİMLER KURAKLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

AK PARTİ AKSARAY’DA ÜYE REKORU KIRDI!

Aksaray Jandarmasından Kurban Bayramı Öncesi Uyarı

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

  • BIST 100

    9398,93%-1,21
  • DOLAR

    38,83% -0,01
  • EURO

    44,01% 0,36
  • GRAM ALTIN

    4136,83% 0,69
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,53

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.