İletişim Fakültesi ?İletişim Buluşmalarının? İlkini Gerçekleştirdi

22.12.2017 14:02:58
İletişim Fakültesi ?İletişim Buluşmalarının? İlkini Gerçekleştirdi
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ?İletişim Buluşmaları? programı kapsamında ?Söyleşi? ve ?İletişim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı?gerçekleştirildi. [caption id="attachment_2332" align="alignright" width="300"]Aksaray Üniversitesi Aksaray Üniversitesi[/caption]
Akademi ve sektör işbirliğinin sağlandığı Danışma Kurulu Toplantısı´nda, ülkemizde iletişim mezunlarının istihdamı ve öğrencilerin mesleki pratiğe yönelik eğitimi noktasında alınan tavsiye kararlar imzalandı. Söz konusu toplantıda yerel basının mevcut durumu ve üniversitelerde gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri de konuşuldu. Yapılan toplantının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Aksaray Yenigün Gazetesi Sahibi Yaşar Karatay, Gazetecilik Bölümü öğrencileri ile söyleyişi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen söyleşiye İletişim Fakültesi akademik ve idari kadrosu da katıldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, gazeteciliğin geleceği adına, sahadan gelmiş bir gazetecinin tecrübelerini paylaşmasının öğrenciler için faydalı olacağını vurguladı. Dekan Yılmaz´dan sonra söz alan Yaşar Karatay, gazetecilik mesleğinin toplumsal yaşamdaki öneminden söz ettikten sonra öğrencilerin gazetecilik mesleği ile ilgili sorularını yanıtladı. Gazeteciliğin güzel yanları ve zorlukları hakkında bilgi veren Karatay, basının demokratik toplumlarda 4´ncü Kuvvet olduğu yargısına atıfta bulunarak, basını fiili anlamda 1´inci Kuvvet olarak gördüğünü belirtti. Ulusal gazetelerden örnekler göstererek basında yaşanan problemlerden ve ideolojik yaklaşımların gazetecilik pratiğinin etkilemesinden söz eden Yaşar Karatay, yerel basında da, ulusal basında da gazetecinin etik değerlere bağlı kalmasının önemli olduğunu belirtti. Aksaray´da yedi yerel gazete bulunduğunu söyleyen Yaşar Karatay, Aksaray Üniversitesi´nde İletişim Fakültesinin açılmasının yerel basının geleceği için iyi bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Gazetecilik öğrencilerinin istihdam olanaklarında yaşanabilecek problemler ile ilgili sorularına, ?İletişim Fakültelerinden mezun olanların işsiz kalacağı algısı yanlış bir algıdır. Bu durumun aksine yerel basında ve ulusal basında nitelikli mezunlara ihtiyaç var? şeklinde yanıt vererek, günümüzde gelir bakımından çok iyi imkânlara sahip olan gazeteciler olduğunu belirtti. Gazetecilik mesleğinin finansal yönünün yanında toplum için çok faydalı olduğunu vurgulayan ve basın meslek etiğinin öneminde de söz eden Karatay, toplumsal faydayı gözeten bilinçli bir gazetecinin, ülkemizin geleceği için önemli bir statüde olduğuna dikkat çekti.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.