İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, “ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMALIYIZ

SİYASET 2.12.2019 11:08:00
İL BAŞKANI HÜSEYİN ALTINSOY, “ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMALIYIZ

 

Engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmanın, onları toplumun bir paçası olarak görmenin, herkesin görevi olduğunu söyleyen AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ‘Pozitif ayrımcılık yaparak, önlerindeki engelleri kaldırarak, engellilere destek olmalıyız” dedi.

 

İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın doğuştan ya da sonradan engelli olduğunu belirterek, engelli insanlara engelsiz bir yaşam sunmanın vicdani bir sorumluluk gerektirdiğini vurguladı.

 

Her sağlam kişin, engelli durumuna düşebileceğini düşünerek hareket etmesinin, engelli bireyleri anlamalarını kolaylaştırabilecek bir yaklaşım olabileceğini ifade eden Başkan Altınsoy, dünyada ve Türkiye’de,  fırsat verilmesi halinde engelli bireylerin neleri başarabilecekleriyle ilgili sayısız örnek olduğuna vurgu yaptı.

 

Toplum olarak herkesin, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırma adına sorumlulukları olduğunu, onların önündeki engellerin kaldırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Altınsoy, “Öncelikle onları toplumun önemli bir parçası olarak görmek, onların önündeki engel olmaktan kaçınmak, onların yaşamını kolaylaştırmak, herkesin önemli sorumluluğudur. Onlara tanınmış ayrıcalıklara saygı duymamız gerekir.  Engellilerin sorunlarına, insan hakları sorunu gözüyle bakarak, kafamızdaki engelleri kaldırarak onlara yaşamda yer açmalıyız” dedi.

 

Engellilerin, iş yaşamından kültür ve sanata, spordan eğitime kadar yaşamın her alanında başarılı işlere imza attıklarını dile getiren Hüseyin Altınsoy, onların zorluklar karşısındaki azmi, kararlılığı ve inancının takdire şayan olduğunu söyledi.

 

Türkiye’de milyonlarca kadın, erkek ve çocuğun engelli olduğuna dikkat çeken Başkan Altınsoy, AK Parti olarak, bugüne kadar yaptıkları yasal düzenlemelerle engellileri de toplumun bir parçası olarak gören anlayışı yerleştirme çabası gösterdiklerinin altını çizdi. Altınsoy engellilerin iş yaşamına katılmalarına,  eğitim imkânlarından kolayca yararlanmalarına, sosyal ve kültürel faaliyet yapmalarına imkân sağladıklarını sözlerine ekledi


AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER BELEDİYE PERSONELLERİ İLE BAYRAMLAŞTI

AKSARAY BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

  • BIST 100

    9570,65%0,42
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.