İki devletin kardeşlik duyguları yeni nesillere aktarılacak

İki devletin kardeşlik duyguları yeni nesillere aktarılacak

GÜNDEM 1.02.2024 09:45:06
İki devletin kardeşlik duyguları yeni nesillere aktarılacak

Azerbaycan'da gerçekleştirdiği temaslar sonrasında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görüşmelerde iki devletin kardeşçe duygularının yeni nesillere aktarılması gerekenleri ele aldıklarını kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin değerlendirmesinde, Başbakan Ali Asadov ve mevkidaşı Emin Amrullayev'le verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kardeşliğin kendilerine miras bırakıldığı vurgulayan Bakan Tekin, "Biz bugün bu mirasın sonucu olarak 'iki devlet tek millet' diyoruz. Biz arzu ediyoruz ki gelecek kuşakların hepsi aynı şuurla, aynı arzuyla 'tek millet' demekten kıvanç duysun. Bu konuda yetki ve sorumluluk iki ülkenin eğitim bakanlıklarında. Eğer bunu sağlıklı yapabilirsek tek millet bilinci devam eder ama burada zafiyet gösterirsek, bu şuuru gelecek kuşaklara aksettiremezsek sorun yaşarız." dedi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde de yer alan değerlendirmeye göre Bakan Tekin, görüşmelerinde çözüm bekleyen konuları da müzakere ettiklerini belirterek, Bakü Türk Okullarının ihtiyaçlarının giderilmesi, mesleki ve teknik eğitim alanındaki iş birliği yönetmelik taslağını ve Azerbaycan Türkiye Üniversitesiyle ilgili gelişmeleri de ele aldıklarını kaydetti.

Bir sonraki toplantıda bu konularla ilgili daha somut adımlar atmak için sözleştiklerini söyleyen Bakan Tekin,'İki devlet, tek millet' anlayışının, bu kardeşlik duygusunun devam etmesi arzusunda olan Azerbaycan sevdalısı olduğuna dikkati çekti.

"Bu şuurun devam etmesini istiyorum" diyen Bakan Tekin, "Bunun için de her ne gerekirse yapacağımızı taahhüt ediyoruz. İki ülkenin Cumhurbaşkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev de bu konuda irade beyan etmiş durumdalar. Bu dostluğun kuvvetlenerek devam etmesini istiyorlar. Her iki ülkenin vatandaşları bu dostluğun devam etmesini istiyor. Bize düşen, hem liderlerimizin hem de halkımızın istediği bu kenetlenmeyi daha sıkı bir hale getirmektir" diye konuştu.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.