İHRACATTA YENİ REKORLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

İHRACATTA YENİ REKORLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

HABER 6.06.2022 15:10:00
İHRACATTA YENİ REKORLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası İhracat Destek Ofisinin TİM'den aldığı ilimiz Aksaray'ın ihracat rakamları bir önceki yılın Mayıs ayına göre %52,5 artarak 18,3 Milyon $ oldu.

 

 

Aksarayın ihracatta yeni rekorlar kırmaya devam ettiğini belirten Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da;" ATSO ihracat destek ofisimizin Türkiye Ihracatçılar Meclisindan aldığı verilere göre ilimiz ihracat rakamlari  bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 52,5 artış göstererek 18,3 Milyon Dolar Olmuştur. Daha önceki yılların Mayıs ayı referans alındığında ihracat rakamları artmaya devam etmiştir. Mayıs ayında en fazla ihracat yapılan ilk üç ülke  sırasıyla Gürcistan, Bangladeş ve Kazakistan olmuştur. En fazla ihracatı yapılan ürünler ise makine ve aksamları ( 11.13 Milyon $), otomotiv endüstrisi (2.428 Milyon $) şeklindedir. Bir önceki yılın mayıs ayına göre yüzde olarak büyüyen ilk üç sektör ise otomotiv endüstrisi, deri ve deri mamulleri ve hazır giyim ve konfeksiyon olmuştur. Açıklanan son rakamlar ise Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası'nın  özellikle otomotiv endüstrisi alanındaki başarısıyla dikkat çekmiştir. İlimizin ihracatını desteklemeye yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz"Dedi.


Anahtar Kelimeler: İHRACATTA REKORLAR GELMEYE DEVAM EDİYOR

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.