Ihlara Cam Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı

Ihlara Cam Terası 100 Bininci Ziyaretçisini Ağırladı

Aksaray Belediyesi tarafından dört ay önce açılışı yapılan Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı. Kapadokya'nın gözde turistik yerlerinden biri olan Ihlara Vadisi'nde bulunan cam teras, hem yerli hem de yabancı

 turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Gişelerden yapılan girişlere göre, 100 bininci ziyaretçi Güney Kore’den gelen Heamin Lim ve ailesi oldu. Lim ailesi, bu haber karşısında şaşkınlık ve mutluluk yaşarken, Aksaray Belediyesi yetkilileri tarafından kendilerine Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Türkiye’ye ilk kez geldiklerini belirten Lim ailesi, Ihlara Vadisi'nin güzelliklerine hayran kaldıklarını ve cam terası çok beğendiklerini dile getirdi.

Heamin Lim, Türkiye ve Güney Kore arasındaki tarihi dostluk bağlarına vurgu yaparak, "Türkiye ile kardeşlik bağlarımız çok eskiye dayanıyor. Zor zamanlarımızda yanımızda oldunuz, kardeş ülkeyiz. Ülkemize döndüğümüzde arkadaşlarımıza Aksaray'ı ve Ihlara Vadisi'ni ziyaret etmelerini tavsiye edeceğiz" dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, cam terasın kısa sürede 100 bin ziyaretçiye ulaşmasının şehrin turizm potansiyelini ve doğal güzelliklerine olan ilgiyi gösterdiğini belirtti. Cam teras, açıldığı günden bu yana hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

 



  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

HABERLER

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.