IHLARA CAM TERAS PROJESİ AKSARAY TURİZMİNİN DEĞERİNİ ARTIRACAK

BAŞKAN DİNÇER; “ŞEHRİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

HABER 20.09.2023 19:22:00
IHLARA CAM TERAS PROJESİ AKSARAY TURİZMİNİN DEĞERİNİ ARTIRACAK

Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilerek yapımına başlanan Ihlara Cam Teras projesinde temel çalışmaları tamamlandı. Önümüzde hafta cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyon montajına başlanacak. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bölgenin turizm değerlerine doğrudan etki edecek cam teras projesinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Her yıl bir milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde, Aksaray Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde yapımına başlanan cam teras projesinde çalışmalar devam ediyor.

Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi’nin turizm değerini artıracak cam teras projesinde temel çalışmaları tamamlandı. 150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi’nin en hâkim noktasına inşa edilerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak.

Önümüzdeki günlerde cam terasın taşıyıcı çelik konstrüksiyon uygun noktalara yerleştirilerek montajına başlanacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro ve yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Vadi’nin doğal ve kültürel dokusunun korunarak hayata geçen projeyle ilgili konuştu. Ihlara Vadisinde turizm destinasyonu ilgili yapılan planlar neticesinde bu projeyi başlattıklarını söyleyerek “Ihlara Vadimiz, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur.

Ihlara Vadisini her yıl bir milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemiz de şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak.

Ihlara Vadisi’nin turizm değerini artırmak için başlattığımız cam teras projemiz devam ediyor. En kısa süre bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenlere, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.