İGF: GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRILARA KİM DUR DİYECEK?

İGF: GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRILARA KİM DUR DİYECEK?

HABER 12.01.2021 17:45:00
İGF: GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRILARA KİM DUR DİYECEK?

İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, Aydın’da tutuklanan uyuşturucu satıcısını adliye çıkışı görüntüleyen gazetecilere yapılan saldırıyı kınayarak, “Meslektaşlarımıza karşı yapılan saldırılara kim dur diyecek?” dedi.

Aydın'da tutuklanan uyuşturucu satıcısını adliye çıkışı görüntüleyen muhabirler darp edildi. Saldırıyı sert bir dille kınayan İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, “Kamu görevi yapan muhabir arkadaşlarımıza yapılan saldırılar her geçen gün artmakta, saldırıyı yapanlar maalesef serbest bırakılmaktadır. Bu gidişe artık bir dur denilmesi gerekiyor. Saldırı anında devlet görevlilerinin müdahale etmemesi de son derece düşündürücüdür. Güvenlik güçlerimizden bu tür olaylarda meslektaşlarımızı korumaya almalarını, darp olaylarını önlemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kamu adına önemli görev üstlenen gazetecilerin can güvenliğin olmadığının altını çizen Mesut Demir, “Bugün Aydın’da yaşanan olay, canımızı acıtmaktadır. Gazeteci, toplumda yaşanan olayları haberleştirip halka duyurmakla kamu görevi yapmaktadır. Bu görevi ifa ederken darp edilen muhabir arkadaşlarımız Murat Uçkaç ve Kıymet Sarıyıldız’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, darp olayına karışan tutuklanan zanlının yakınlarının cezasız kalmaması konusunda konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

 


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    8978,43%1,95
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.