İçişleri'nden Sonbahar Kış'ta 15. Abluka başladı

İçişleri'nden Sonbahar Kış'ta 15. Abluka başladı

GÜNDEM 24.11.2022 11:58:44
İçişleri

İçişleri Bakanlığı, PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Şırnak ve Siirt illerinde “Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 (Gabar Dağı) Şehit J.Uzm.Çvş. Fatih Berkay Akgün" Operasyonu başlatıldı.

ANKARA (İGFA) - Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak ve Siirt İl Jandarma Komutanlıklarınca gerçekleştirilen Eren Abluka Sonbahar-Kış 15 Operasyonu'nda Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik Korucu Timlerinden oluşan 755 personel, 57 operasyonel tim görev aldığı bildirildi.

Bakanlık, operasyonun ilk gününde; nokta istihbaratına dayalı olarak Gabar Dağı bölgesinde icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde tespit edilen 8 adet mağara ve 2 adet sığınak içerisinde ele geçirilen malzemeleri listeledi.

  •     1 adet RPG-7 roketatar mühimmatı,
  •     1 adet havan mühimmatı,
  •     3 adet top mühimmatı,
  •     30 adet piyade tüfeği mühimmatı,
  •     2 teröriste ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları,
  •     1 adet dürbün,
  •     1 adet sırt çantası,
  •     1 adet uyku tulumu,
  •     22 parça muhtelif giyim malzemesi ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemeler imha edilerek mağara ve sığınaklar kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

İYİ Parti Aksaray’da Sercan BELGEMEN Güven Tazeledi

  • BIST 100

    10628,63%-0,11
  • DOLAR

    42,25% 0,05
  • EURO

    49,33% 0,73
  • GRAM ALTIN

    5706,40% 0,17
  • Ç. ALTIN

    9495,67% 2,13

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.