Hz Ömer -ül Faruk Camii cemaate açıldı

Aksaray İli Merkez mahallelerinden Hashas mahallesinde ,bugün tamamen vatandaşlar tarafından yaptırılan Hz Ömer -ül Faruk Camii cemaate açıldı

HABER 25.08.2023 18:49:00
Hz Ömer -ül Faruk Camii cemaate açıldı

Açılışını Aksaray Valisi Mehmet ALi Kumbuzoğlu ve Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy yaptı.Vatandaşlarında katıldığı açılış töreni Cuma namazından sonra gerçekleşti.
Hasas Mahallesi Muhtarı Yaşar Çekiç’in girişimleriyle başlatılan cami’nin arsası, bir mahalle sakıni tarafından camiye bağışlandı.Camimin yapımına ise, mahalle sakinleri ile gurbetçilerin  maddi yardımları ile katkı sağlamaları neticesinde yapıldı.
Cami’de iki adet imam lojmanı,kadınların Dini eğitim alacakları eğitim salonu ve namaza kılınacak iki adet  büyük alan oluşmakta.
Hazreti Ömer-ül Faruk Caminin açılışını gerçekleştiren Aksaray  Valisi  Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy,vatandaşların yoğun katılımı arasında açılışı gerçekleştirdiler.
Vali Kumbuzoğlu “tamamen hayırsever vatandaşların katkıları ile tamamlanan camimizin mahallemize ve Aksaray’a hayırlı olmasını temenni ediyorum”derken, Milletvekili Hüseyin Altınsoy ise,”caminin  yapılmasında  emeği geçen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Cami cemaatine ve Aksaray Halkına hayırlı olsun”dedi.
Caminin  yapımını başından beri takip ederek, bitirilmesini sağlayan Hasas mahallesi Muhtarı Yaşar Çekiç yaptığı konuşmada “bugün çok mutluyuz, iki yıl önce başladığımız ve tamamen mahalle sakinleri ve gurbetçilerimizin katkılarıyla tamamladığımız camiyi açıyoruz. Camimizde imamlarımızın rahat edebilmeleri için iki adet lojman inşası yaparak,imamlarımızın yerlerinde hazırladı”dedi


Anahtar Kelimeler: - Faruk Camii cemaate açıldı

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,48% 0,24
  • EURO

    34,77% 0,59
  • GRAM ALTIN

    2436,96% -0,05
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.