Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Önemli Adım Aksaray’da Yeni Protokol İmzalandı

Aksaray’da hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir adım atıldı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken,

HABER 20.08.2024 23:44:00
Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Önemli Adım Aksaray’da Yeni Protokol İmzalandı

 Aksaray Cezaevi Müdürü İshak Yıldırım, Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanlığı Şube Müdürü Levent Bıyık ve Aksaray Belediyesi arasında "Hükümlülerin Topluma Kazandırılması Amacıyla Çalıştırılması" protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, hükümlülerin çeşitli iş alanlarında çalıştırılarak hem meslek edindirilmesi hem de topluma entegrasyonlarının sağlanması hedefleniyor. Bu süreçte hükümlülerin, topluma fayda sağlayan üretken bireyler haline gelmeleri amaçlanıyor. Yetkililer, bu tür projelerin hem hükümlülerin rehabilitasyon sürecini desteklediğini hem de toplumsal refaha katkıda bulunduğunu belirtti.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Hep birlikte, daha güçlü bir toplum inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı ise, hükümlülerin topluma kazandırılması konusunda belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

İmzalanan bu protokol, hükümlülerin toplumla yeniden kaynaşmalarını sağlayacak adımlar arasında önemli bir yer tutuyor. Protokol kapsamında, hükümlüler çeşitli belediye projelerinde istihdam edilerek hem kendilerine hem de topluma fayda sağlayacaklar.

Hep birlikte daha güçlü ve bütünleşmiş bir toplum oluşturmak amacıyla atılan bu adım, Aksaray’da büyük bir yankı uyandırdı. Yetkililer, projelerin başarıyla uygulanması için tüm tarafların özveriyle çalışacaklarını belirtti.

AKSARAY’DA ŞEHİR, SOKAK VE DOĞA HAYATI FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLAND

Aksaray'da Virajı Alamayan Kadın Sürücü Kanala Uçtu

Aksaray’da Metruk Evde Yangın

Hasandağı’nda Yamaç Paraşütü Faciası: 1 Pilot Hayatını Kaybetti

BAŞKAN DİNÇER, BÜYÜK BÖLCEK CADDESİNDE ASFALT ÇALIŞMALARINI GECE VARDİYASINDA İNCELEDİ

Aksaray’da Gurbetçi Ailenin Otomobili Takla Attı: Ölü Sayısı 2’ye Yükseldi

Aksaray’da Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı

  • BIST 100

    10962%0,3
  • DOLAR

    40,91% 0,05
  • EURO

    47,63% -0,06
  • GRAM ALTIN

    4371,74% -0,32
  • Ç. ALTIN

    7053,87% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.