Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Önemli Adım Aksaray’da Yeni Protokol İmzalandı

Aksaray’da hükümlülerin topluma kazandırılması amacıyla önemli bir adım atıldı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken,

HABER 20.08.2024 23:44:00
Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Önemli Adım Aksaray’da Yeni Protokol İmzalandı

 Aksaray Cezaevi Müdürü İshak Yıldırım, Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü İyileştirme ve Topluma Kazandırma Daire Başkanlığı Şube Müdürü Levent Bıyık ve Aksaray Belediyesi arasında "Hükümlülerin Topluma Kazandırılması Amacıyla Çalıştırılması" protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında, hükümlülerin çeşitli iş alanlarında çalıştırılarak hem meslek edindirilmesi hem de topluma entegrasyonlarının sağlanması hedefleniyor. Bu süreçte hükümlülerin, topluma fayda sağlayan üretken bireyler haline gelmeleri amaçlanıyor. Yetkililer, bu tür projelerin hem hükümlülerin rehabilitasyon sürecini desteklediğini hem de toplumsal refaha katkıda bulunduğunu belirtti.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emrah Özge Yelken, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Hep birlikte, daha güçlü bir toplum inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. Belediye Başkanı ise, hükümlülerin topluma kazandırılması konusunda belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceklerini belirtti.

İmzalanan bu protokol, hükümlülerin toplumla yeniden kaynaşmalarını sağlayacak adımlar arasında önemli bir yer tutuyor. Protokol kapsamında, hükümlüler çeşitli belediye projelerinde istihdam edilerek hem kendilerine hem de topluma fayda sağlayacaklar.

Hep birlikte daha güçlü ve bütünleşmiş bir toplum oluşturmak amacıyla atılan bu adım, Aksaray’da büyük bir yankı uyandırdı. Yetkililer, projelerin başarıyla uygulanması için tüm tarafların özveriyle çalışacaklarını belirtti.

Motosikletler Kaza Yaptı: 4 Yaralı

Aksaray’da Kaldırıma Çarpan Otomobil Ev Duvarına Vurdu: 1 Yaralı

Aksaray’da Motosiklet ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: 1 Yaralı

MEDAŞ, ŞEHİR MERKEZİNİN ENERJİ ALTYAPISINI YENİLİYOR

AKSARAY’DA İŞKUR ARACILIĞIYLA 2025 YILINDA 6.323 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ.

Aksaray Üniversitesi’nden genetik devrim: Süt alerjenini taşımayan buzağılar doğdu

Aksaray Üniversitesi’nden dokuz öğrenci topluluğu ÜNİDES’ten destek kazandı

  • BIST 100

    11111,62%1,28
  • DOLAR

    42,04% -0,03
  • EURO

    48,43% -0,26
  • GRAM ALTIN

    5427,96% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8914,11% -0,79

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.