Hızır Aksaray” Bir Yaşında

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun başlattığı Hızır Aksaray Projesi bir yaşına girdi

HABER 14.01.2022 18:04:00
Hızır Aksaray” Bir Yaşında

. Şehit yakınları, gaziler, özel çocuklar, engelliler, yaşlılar ve ihtiyaç sahiplerinin, Valilik tarafından oluşturulan ekipler tarafından evlerinde ziyaret edilmeleri, istek ve ihtiyaçlarının sistem üzerinden ilgili birimlere iletilerek en kısa zamanda çözüme kavuşturulması şeklinde yürütülen ‘Hızır Aksaray’ projesi bir yaşına girdi.
Proje kapsamında bir yıl gibi kısa bir sürede 2147 hane ziyareti yapılırken, bunlardan 1968 tanesinin istek ve ihtiyaçları uygun görülerek neticelendirilmiştir. 
-Ev ziyaretleri yapılıyor, sorunlar dinleniyor
Projenin bir samimiyet ve şefkat yükü taşıdığını, bu yönüyle projeye destek veren kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte evlere misafir olduklarını ifade eden Vali Hamza Aydoğdu, kent merkezi ve ilçelerde uygulanan projenin başarılı şekilde yürütüldüğünü söyledi. 
Ziyaretlerde vatandaşlarla hemhal olup dertlerine ve sevinçlerine ortak olduklarını ifade eden Vali Aydoğdu; 1. Yılını dolduran projenin 3 Faz olarak geliştirildiğini, proje kapsamında gönül elçisi olarak sisteme Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinin de dahil olduğunu, böylece projede 3. Etaba geçildiğini kaydetti. 
-Yerinde tespit, anında çözüm.
Proje uygulaması ile ilgili açıklamada bulunan Vali Aydoğdu; Proje bünyesinde hane ziyareti gerçekleştiren gönül elçilerinin, hane halkının varsa sıkıntısını veya sorununu Hızır Aksaray sistemlerine işleyerek, anında ilgili kamu kurumlarına yönlendirdiğini söyledi. 
Hızır Aksaray sistemine düşen talep hakkında ilgili kurum tarafından 5 gün içerisinde çözüm ve yapılan işlemle ilgili bilgi verilmesi gerektiğini anlatan Vali Aydoğdu “Bu proje ile ekiplerimiz şehit gazi yakınlarımız, fakir ailelerimiz evlerinde ziyaret ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sosyal Politikalar Bakanımızın valiliğimizin selamını götürüyorlar. Talepler yapılan ziyaretlerde alınarak anlık olarak sisteme işleniyor. Portalın üzerine kayıt olarak geçtikten sonra konu hangi birim ile ilgiliyse problem o birime hemen aktarılıyor. 5 gün içinde birimler ailelerimizin o problemlerini çözerek işliyorlar. Bu şekilde problemler çözülmüş oluyor. Bu şekilde, kamu hizmetini şeffaf ve hızlı bir şekilde hemşerilerimize ulaştırmaktayız. Proje kapsamında, 8 aylık dönemde il genelinde toplam 2147 hane ziyareti gerçekleştirilmiş olup, 1968 hanenin ihtiyaçları olumlu olarak çözülmüştür” dedi.
Vali Aydoğdu birim amirleri ve proje gönüllülerin katılımıyla 76 aileye yapılan eş zamanlı ziyaretler kapsamında Demiryürek ve Korkmaz ailelerinin misafiri oldu. Aile fertleri ile bir süre sohbet eden Vali Aydoğdu; sorun ve taleplerin ‘Hızır Aksaray’ projesi sistemine iletilmesi durumunda, en kısa sürede değerlendirilerek geri dönüş sağlanacağını söyledi. 

Hızır Aksaray” Bir Yaşında


-‘Hızır’ gibi yetişiyorlar
Vali Hamza Aydoğdu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti belirten vatandaşlar, ‘Hızır Aksaray’ projesi sayesinde sorun ve ihtiyaçlarını evlerinde rahat bir şekilde ilettiklerini belirterek; “Valimizden ve bu projeyi yürüten herkesten Allah razı olsun. Hızır gibi yetişiyorlar. Mahallemizde, çevremizde bir çok vatandaşımız derdini, isteğini tam olarak anlatamıyor. Ama devlet şimdi ayağımıza geliyor. İhtiyaçlarımızı sistem üzerinden ilgili kuruma iletiyorlar. Beş gün içerisinde de bir neticeye bağlıyorlar. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.


Anahtar Kelimeler: Hızır Aksaray” Yaşında

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Öğretmenlerle İftarda Buluştu

Validen gençlere hodri meydan 'Çaylar demli olsun, sohbet koyu olacak

AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

  • BIST 100

    9073,5%-0,07
  • DOLAR

    32,36% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2324,75% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.