HES KODU OLMAYAN PAZARA ALINMIYOR

HES KODU OLMAYAN PAZARA ALINMIYOR

SAGLIK 17.03.2021 16:28:00
HES KODU OLMAYAN PAZARA ALINMIYOR

BAŞKAN DİNÇER, “ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ MAVİ”

Sağlık Bakanlığının haftalık korona virüs haritasında Aksaray’ın hala kırmızı renkle riskli iller arasında bulunmasının ardından Aksaray Belediyesi toplu taşıma araçları başta olmak üzere semt pazarlarında başlattığı HES kodu uygulaması daha sıkı şekilde uygulanmaya başladı. HES kodu olmayanlar pazarlara alınmazken Belediye Başkanı Evren Dinçer, normalleşmenin tedbirlere uyarak mümkün olabileceğini işaret etti. Başkan Dinçer; herkesin maske, mesafe, hijyen kurallarına uyması tavsiyesini yeniledi. 
Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’da vaka artış sayısına bağlı alınan önleyici tedbirlerin sıkı şekilde devam ettiğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Aksaray’ın kırımızı renkte riskli iller arasında bulunduğunu aktaran Başkan Dinçer, “İç Anadolu Bölgemizde komşumuz Konya ile şehrimiz kırmızı renkle riskli iller arasında bulunuyor. Bizler, Valiliğimiz ile koordineli bir şekilde çalışarak salgına karşı her türlü tedbiri almayı sürdürüyoruz” dedi.
Korona virüs salgınına karşı alınan 'Kontrollü Normalleşme' tedbirleri kapsamında toplu taşıma ve semt pazarlarında HES Kodu uygulamasının devam ettiğini belirten Başkan Dinçer, “Bizler, semt pazarlarında hem pazarcı esnaflarımızı hem de alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımızı salgından korumak için böyle bir uygulamayı sürdürüyoruz. Amacımız toplum sağlığını korumak. Bu uygulamamıza esnaflar olduğu kadar vatandaşlarımız da destek veriyor” şeklinde konuştu.
Yerel yönetimler olarak şehir genelinde önleyici tedbirlerin alınmaya devam edeceğini belirten Başkan Dinçer, “Kontrollü normalleşmeye geçmek vatandaşlarımızın elinde. Ancak tedbir alarak salgın illetinden kurtulabiliriz. Bütün vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet ediyorum. Öncelikli hedefimiz Aksaray’ımızın mavi renge dönüşmesi. Bu vatandaşlarımızın tedbirlere uyması ile mümkündür.’’ Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Anahtar Kelimeler: OLMAYAN PAZARA ALINMIYOR

Aksaray'da Değişim İradesi Sandığa Yansıdı

Aksaray Valisi Kumbuzoğlu’ndan Rektör Arıbaş’a veda ziyareti

Sarıyahşi’de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

ASÜ İletişim Fakültesi dekanlığına Prof. Dr. Veysel Çakmak atandı

AKSARAY’IN 2025 YILI BİLANÇOSU; 719 RİSKLİ BAĞIMSIZ BİRİM YIKILDI

Aksaray'da otomobil ile hafif ticari panelvan kamyonet çarpıştı

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

  • BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.