HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI 2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ KAPILARINI YARIN ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

BİLİM VE TEKNOLOJİ MERAKLILARI DOLU DOLU 3 GÜN YAŞAYACAKLAR

HABER 14.09.2023 16:16:00
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI 2. AKSARAY BİLİM FESTİVALİ KAPILARINI YARIN ZİYARETÇİLERİNE AÇIYOR

BAŞKAN DİNÇER; “ÜLKENİN İFTİHARI OLAN BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜRETEN KURUM VE FİRMALARI ŞEHRİMİZDE MİSAFİR EDECEĞİZ”

Aksaray Belediyesi tarafından ikinci kez düzenlenecek ve 3 gün sürecek Aksaray Bilim Festivali, bilim meraklılarına kapılarını 15 Eylül Cuma günü (yarın) açıyor. Aksaray Bilim Festivali, bilimi sevdirmek, bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmaları duyurmak ve anlatmak amacıyla düzenleniyor.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalın katılımıyla gerçekleşecek Festivalin açılış programında Jandarma Çelik Kanatlar Helikopter Gösterisi ile başlayacak.
Yerli hava savunma sistemlerimizden ‘Hisar’, yerli füze sistemimiz ‘Sungur’ ve Türksat 5B uydusu ileri teknolojik otonom araçlar, simülatörler, savunma sanayi envanterlerinde olan yerli ve milli ürünlerde meraklıları için Aksaray Bilim festivalinde sergilenecek.
  
Aksaray teknoloji devlerini 3 gün boyunca 30 Bin metrekarelik alanda kurulan Tacin festival alanında ağırlayacak. Çevre iller başta olmak üzere Türkiye’nin farklı coğrafyalarından binlerce ziyaretçinin gelmesi beklenirken etkinlik boyunca festival alanına Aksaray Belediyesine ait kırmızı otobüsler ücretsiz ulaşım imkânı sağlayacaklar.

Bilim Festivali Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda ülkenin iftiharı olan Bilim ve Teknoloji üreten kurum ve firmaları buluşturarak, bilim ve teknolojiye olan ilginin artması hedeflenen festivale ilişkin Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer şu görüşlere yer verdi.

“Bilim meraklılarına bilimle iç içe olacakları dolu dolu 3 gün hazırladık. Aksaray’da gençlerimizin bilim ve teknolojiye olan merakı bizleri memnun ediyor. Eğitimde, özendirme ve bilinçlendirme çok önemli. Bu yıl 2.’sini gerçekleştireceğimiz festivalimiz ile binlerce çocuğumuz bilimsel atölye yapma fırsatı yakalayacak.
Türkiye’yi yarınlara taşıyacak, başarılarıyla ülkemizin hedeflerinde belirleyici rol oynayacak çocuklarımızın ve gençlerimizin ufkunu açmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz festivalimiz, yeni projeler üretme konusunda da öncü olacak. Festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ayrıca teşekkür ediyorum. Herkesi Bilim festivalimize aileleri ile birlikte bekliyoruz” dedi.


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.