Hazır Beton Birliği: En etkili çözüm riskli yapı dönüşümü

Hazır Beton Birliği: En etkili çözüm riskli yapı dönüşümü

GÜNDEM 7.02.2023 19:56:02
Hazır Beton Birliği: En etkili çözüm riskli yapı dönüşümü

Türkiye Hazır Beton Birliği (THHB) Başkanı Yavuz Işık, her yıl en az 300 bin konutun dönüştürülebilmesi için süreçte yer alacak tüm paydaşların aktif rol alması gerektiğini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için 35 yılı aşkın süredir uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 6 Şubat 2023 tarihinde 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası uyarılarda bulundu.

Geçmişte yaşadığımız depremlerde olduğu gibi, gelecekte olacak depremlere karşı tedbir alınmazsa büyük can ve mal kaybına uğrayacağımıza dikkat çeken THBB Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "AFAD verilerine göre 1900 yılından günümüze en az 5,0 büyüklüğünde 1.796 deprem kaydedilmiştir. 6 Şubat 2023 tarihinde 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremler, kentsel dönüşümün önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Depremlerin yerini, zamanını ve şiddetini kesin olarak bilemediğimiz için riskli yapıları acilen yenileyerek yeni acıların yaşanmasını önleyebiliriz" dedi.

Her yıl en az 300 bin konutun dönüştürülebilmesi için süreçte yer alacak bütün paydaşlar aktif rol alınması gerektiğini kaydeden Işık, depremlerin ekonomik etkilerine de dikkat çekti.

Işık, "Özellikle ticaretin, sanayinin ve önemli üst ve altyapıların olduğu büyükşehirlerde yaşanan büyük depremlerin ülke ekonomisine etkileri de değerlendirilmelidir. Bu nedenle, kentsel dönüşümün hızını azaltan sorunların çözülmesi önem arz etmektedir. Bu sorunların çözülmesi ile vatandaşların güvenli ve konforlu yaşam alanlarına kavuşması sağlanabilecektir. Bu nedenle T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her yıl en az 300 bin konutun dönüştürülebilmesi için süreçte yer alacak bütün paydaşlar aktif rol almalıdır.” diye konuştu.

Aksaray’da Üniversite-Sanayi iş birliği artarak devam edecek

YENİKENT’E 78 KONUTLUK İLK ETAP BAŞLIYOR!

YEMEK FABRİKASI PROJESİNİN TEMEL BETONU TAMAMLANDI

TUZ GÖLÜ'NDEN GELEN SON RESİMLER KURAKLIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

AK PARTİ AKSARAY’DA ÜYE REKORU KIRDI!

Aksaray Jandarmasından Kurban Bayramı Öncesi Uyarı

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

  • BIST 100

    9475,21%0,81
  • DOLAR

    38,91% 0,10
  • EURO

    44,01% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4119,71% -0,55
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.