HAYALLERİ OLMAYANLAR RUTİNİN ÖTESİNE GEÇEMEZ

HAYALLERİ OLMAYANLAR RUTİNİN ÖTESİNE GEÇEMEZ

HABER 4.12.2020 14:14:00
HAYALLERİ OLMAYANLAR RUTİNİN ÖTESİNE GEÇEMEZ

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite oluşturmak adına yaptıkları çalışmalarda, hatırı sayılır bir mesafe aldıklarını söyledi. 

- Engelleri Kaldırma Konusunda İyi İşler Yaptık - 

“Engelimizden İbaret Değiliz” isimli online konferansta “Dünden Bugüne ASÜ’de Engellilik” başlıklı bir konuşma yapan Rektör Şahin, ana hatlarıyla son yıllarda yapılan çalışmaları anlattı. Her insanın bir hayalinin olması gerektiğini ve hayallerin rutinin ötesine geçmeyi sağladığını kaydeden Şahin, “Bizim, engellilerin de özel olarak tercih ettiği bir üniversite olmak gibi bir hayalimiz var. Aksaray’da bulunduğumuz süreç içerisinde gerek Dekanlık gerek Rektör Yardımcılığı gerekse hâlihazırda yürüttüğümüz Rektörlük görevimizde, bu hayalimize erişmek adına samimi bir biçimde çalışıyoruz. Elbette ‘engellilerle alakalı tüm sorunları çözdük’ diyemeyiz ancak başladığımız noktayla bugün arasındaki mesafeye baktığımızda, hatırı sayılır bir ilerleme kaydettiğimizi görebiliriz” dedi. Engelli bir bireyin kampüse girdiği andan itibaren, gitmesi gereken binaya ve bina içinde ulaşması gereken noktaya rahatlıkla erişebildiğine dikkat çeken Prof. Şahin, “Tüm binalarımız, ilgili mevzuat çerçevesinde hazırlanan rampalara ve engel durumuna göre giriş yapılarına sahip. Kat ve asansör planlamalarını da gerekli biçimde yaptık. Çizgilendirmeler, hissedilebilir yüzey, dokunarak anlamayı sağlayan kabartma levhalar… Tüm bu çalışmaların ardından YÖK, Üniversitemizi, mekânda erişilebilirlik anlamına gelen ‘Turuncu Bayrak’la ödüllendirdi” dedi. 

- Eğitim İmkânlarına Erişimi Geliştiriyoruz - 

Tek başına ulaşımın yeterli olmadığını, engelli bir bireyin sınıfa eriştikten sonra eğitim olanaklarına da erişmesi gerektiğini belirten Şahin, Eğitim Fakültesi özelinde bu konuyu da çözdüklerini söyledi. İlgili fakültede engelli bir bireyin derslerde de büyük oranda herhangi bir sorun yaşamadığına dikkat çeken Prof. Yusuf Şahin, “Bu çalışmanın ardından ise Eğitim Fakültemiz, eğitim olanaklarına erişim anlamına gelen ‘Yeşil Bayrak’la ödüllendirildi. Bunu, tüm fakültelerimizi kapsayan ölçüde genişletme çalışmalarımız sürüyor” dedi. Hayatın sadece ulaşım ve derslerden ibaret olmadığını, bu nedenle engelli bireylerin kampüsteki sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak adına da bir takım düzenlemeler gerektiğini kaydeden ASÜ Rektörü, “Bu hususta da sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz ve adım adım ilerliyoruz. Tüm düzenlemeleri aynı anda ve kısa sürede yapmak mümkün olmuyor ama biz samimiyetle çalışıyor, her geçen yıl yaptıklarımızın üzerine bir tuğla daha koyarak ilerliyoruz” dedi. 

- Fırsat Eşitliği Tüm Bireyleri Kapsıyor - 

ASÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Önder İşlek de düzenlenen elektronik etkinlikte “ASÜ ve Dünyadaki Engellilik Çalışmaları” başlıklı bir sunum yaptı. Engelin, insanların görünüşündeki farklılık değil, engelli bireylerin önüne konulan yapay sorunlar ve zihinlerdeki duvarlar olduğuna dikkat çeken İşlek, bu duvarları yıkarak geleceğe ilerlediklerini vurguladı. ASÜ’nün genç bir üniversite olduğunu ve Rektör Şahin başta olmak üzere, duyarlı yöneticiler sayesinde engellerin hızla 


TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.