Hat Eserleri Sergisi Özbekistan'da

Hat Eserleri Sergisi Özbekistan'da

GÜNDEM 13.09.2023 18:24:50
Hat Eserleri Sergisi Özbekistan

İslam Medeniyetlerinin ortak çatısını sanatsal faaliyetlerle güçlendirmek ve İslam Sanatlarına gönül veren yeteneklere ulaşmak için dokuz yıldır devam eden Hat Eserleri Sergisi Gönül Coğrafyamızdan Özbekistan’a konuk oldu.

ANKARA (İGFA) - Hat Eserleri Sergisi, İslam medeniyetinin izlerini gönül coğrafyasının sokaklarına taşıdı.

Albayrak Grubu tarafından Türkiye sınırlarını aşan Hat Eserleri Sergisi, TİKA iş birliğiyle Gönül Coğrafyamızın kadim parçası Özbekistan'a konuk oldu.

23 Eylül'e kadar Taşkent Sanat Galerisi'nde sergilenecek eserler, hat sanatına ilgi duyan sanatseverleri bir araya getirecek. 

Serginin 12 Eylül’de gerçekleşen açılışına Türkiye Özbekistan Büyükelçisi Olgan Bekar, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, TİKA Taskent Koordinatörü Ali Rıza Tezcan, Özbekistan Kültür Bakan Danışmanı Shavkatjon Zokirjonovich, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi Rektörü Herzodxon Qudratxo'ja, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri ve Albayrak Grubu Teknoloji Koordinatörü Erdal Nalbant katıldı.

Hat sanatının en önemli örnekleriyle Özbekistan'daki sanatseverlerin dikkatini İslam sanatının zengin mirasına çekme olanağı sunan serginin, iki ülke arasındaki kültürel bağları güçlendirmesi amaçlanıyor.

HAT ESERLERİ SERGİSİ, ÖZBEKİSTAN İLE YURT DIŞINA AÇILDI

Albayrak Grubu tarafından 9 yıldır düzenlenen ve her yıl farklı bir tema ile hazırlanan Hat Eserleri Sergisi, bu yıl Türkiye'de Kelime-i Tevhid temasıyla gerçekleştirildi.

İstanbul, Balıkesir, Ankara, Trabzon, Erzurum, Kayseri ve Gaziantep gibi şehirlerde sanatseverlerle buluşan sergi, şimdi ise gönül coğrafyalarına uzanıyor.

Türkiye’de kat ettiği 6350 km yolun ardından İslamiyet Kültürü'nün izini sürecek 25 farklı eser, farklı kültürleri İslam Birliği çerçevesinde ortak bir paydada buluşturacak. "Ey İman Edenler" temasıyla hazırlanan eserler, usta hattatların özgün yorumlarını içermektedir.


Anahtar Kelimeler: hat eserleri sergisi özbekistan'da

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.