HASVAK’TAN KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARA DESTEK

Aksaray Kent Haber

HABER 20.05.2021 10:29:00
HASVAK’TAN KANSER TEDAVİSİ GÖREN ÇOCUKLARA DESTEK

P​​andemi döneminde çalışmalarını hızla sürdüren HASVAK, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’ni ziyaret ederek, kanser tedavisi görev çocuklar için bağışta bulundu. Çocukların ihtiyacı olan, çok miktarda duyduğu zıbın, atlet, bez, pijama ve tulum takımlarını hastane yetkilileri ve Onkoloji servisi başhemşiresine teslim ederek çocuklara ulaştırdı.

 

Devlet Hastaneleri ve hastanelerde yatan hastalara yardım amacıyla 1974 yılında “Gönüllüler Grubu” olarak kurulan, 1985 yılında yasal Vakıf olan; ve çalışmalarına 47 yıldır devam eden HASVAK - Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı, pandemi döneminde de faaliyetlerine ara vermiyor.

Tedavi konularında ilmi eğitim ve araştırmalar yapan, hastane malzeme ve cihazlarının modernizasyonu için gerekli çalışmalarda bulunan, vatandaş, hastane personeli, doktor ve hastaların sağlık konularında eğitimleri için her türlü konferans, seminer, kurs ve toplantılar düzenleyen HASVAK, yürüttüğü çalışmalar kapsamında Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret ederek, Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için bağışta bulundu.

 

Kanser tedavisi görev çocuklara atlet, çocuk bezi, pijama ve tulum takımı bağışlandı

Uzman Doktor Nuran KAVUN ÇİMEN öncülüğünde, Çocuk Onkoloji Servisi’ni ziyaret eden vakıf yetkilileri, tedavi gören çocuklara zıbın, atlet, bez, pijama ve tulum takımı bağışladı. Pandemi döneminde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen ziyarette, bağışlanan malzemeler Onkoloji Servisi Başhemşiresine teslim edilerek çocuklara ulaştırıldı.

Ziyaret kapsamında ayrıca, HASVAK Kurucu Genel Başkanı Engin Öztürk’ün iki yıl önce kaleme aldığı, hayatını ve çalışmalarını anlattığı “ENGİN – HAYAT HERKESE HAS BİR YOLCULUK” adlı kitabı da Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan doktor ve hemşirelere hediye edildi.

 

“Çocuklarımızı mutlu edebilmek bizim için oldukça değerli”

Pandemi döneminde çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini ifade den HASVAK Kurucu Başkanı Engin Öztürk, “Gerçekleştirdiğimiz ziyaret kapsamında Onkoloji Servisinde tedavi gören çocuklarımızın ihtiyacı olan malzemeleri kendilerine ulaştırma imkânı bulduk. Çocuklarımıza yardım etmek ve hastanede yattıkları süreçte onları mutlu edebilmek, ihtiyaçlarını bağışlamak bizler için oldukça değerli. Hepimiz bir gün bu dünyadan ayrılacağız, arkamızda bırakacağımız hoş seda ancak yardımlarımız, hayır hizmetlerimiz olacaktır. Ne verirsen elinle o gider seninle” dedi.


31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

BAŞKAN DİNÇER; ‘’VATANDAŞLARIMIZIN GÖNÜL SOFRALARINDA YER ALABİLMEK BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ’’

AKSARAY DA TARİHİ, KÜLTÜREL VE RİSKLİ YAPILAR YERİNDE DÖNÜŞÜYOR

  • BIST 100

    8845,48%0,43
  • DOLAR

    32,26% 0,29
  • EURO

    35,07% 0,62
  • GRAM ALTIN

    2267,11% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3848,30% 0,35

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.