HAŞERELERE BU YILDA GEÇİT YOK

HAŞERE VE LARVAYA KARŞI ERKEN MÜCADELE BAŞLADI

HABER 6.04.2021 13:37:00
HAŞERELERE BU YILDA GEÇİT YOK

Aksaray Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yılda insan sağlığına olumsuz etkileyen sinek, böcek, haşere gibi zararlılara karşı erken dönem larva mücadelesi başlattı.

 

 

Halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için harekete geçen Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilkbahar döneminde erken dönem larva mücadelesi başlattı. Özelliklede şehir genelinde sivrisinek gibi zararlıların üremesine uygun noktalar tespit edildi ve kanal, su birikintisi, dere, fosseptikler ilaçlanmaya başladı.

 

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığına zararlı sinek, böcek ve haşerelerin oluşmasını engellemek için belirli periyotlarla larva mücadelesini şehir genelinde yapmaya başladı. Ayrıca vektör mücadelesine kalıcı çözüm üretmek için önümüzde günlerde kent merkezine yakın noktalardaki hayvansal işletmelerde ve yeşil alanlarda benzer çalışmaların yürütüleceği bildirildi.

 

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesinin insan sağlığına zararlı her türlü etkeni ortadan kaldırmak için mücadele verdiğini belirtti. Vektör mücadelesinin yıl boyunca süreceğini işaret eden Başkan Dinçer, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden tüm unsurları ortadan kaldırmak için ilaçlama çalışmaları devam edecek. Vektörlerin üremesine yol açan kanallar, dere yatakları gibi su birikintilerinde larva çalışması başlatıldı. Önümüzdeki günlerde parklarda, çocuk oyun alanlarında, yeşil alanları kapsayan genel bir çalışma ile bu yıl vektör mücadelesinin ilk aşamasını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Dinçer, önümüzdeki günlerde araçüstü ekipmanlarla 48 mahalleyi kapsayan sokak ilaçlamasının başlatılacağını duyurdu.


Anahtar Kelimeler: HAŞERELERE YILDA GEÇİT

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.