HASAN DAĞI’NIN TURİSTİK VE SPORTİF POTANSİYELİ KİTAPLAŞTIRILDI

HASAN DAĞI’NIN TURİSTİK VE SPORTİF POTANSİYELİ KİTAPLAŞTIRILDI

HABER 13.06.2023 15:13:00
HASAN DAĞI’NIN TURİSTİK VE SPORTİF POTANSİYELİ KİTAPLAŞTIRILDI

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Spor ve Sağlık Alanında İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün, Aksaray’ın turistik ve sportif imkânlarına dikkat çekmek amacıyla hazırladığı “Hasan Dağı’nın Markalaştırılması Turizm ve Sportif Altyapı Potansiyeli” isimli çalışma tamamladı.

Kitap haline getirilen çalışmada bölgenin turizm olanakları ve bu alanlarda yapılabilecek sportif faaliyetler hakkında bilgiler veriliyor. Hazırlanan çalışmaya göre Hasan Dağı, dağcılık, yamaç paraşütü, kayak, kamp, doğa yürüyüşü ve bisiklet dalları için önemli bir potansiyel içeriyor. Öte yandan bölgenin kar, buz, kara ve hava sporları için uygun özelliklerine dikkat çekiliyor ve ülke genelindeki benzeri alanlardan örnekler verilerek, hâlihazırda yapılan etkinliklerin geliştirilmesine dair detaylar anlatılıyor. Farklı spor dalları için gerekli teknik ihtiyaçların da sıralandığı kitapta, turizm faaliyetlerinin çeşitliliğine ilişkin farklı bakış açıları vurgulanıyor. Hasan Dağı için ekoturizm, rekreasyon turizmi, inanç turizmi gibi alternatiflerin izah edildiği kitapta, etkinliklere dair görseller de yer alıyor. Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün, bölgenin spor ve sağlık alanındaki rekabet gücünün artırılmasına ve yeni istihdam alanları oluşturulmasına katkı sağlamaya çalıştığını söyledi.

Şahin, hazırlanan eserin şehrin imkânlarının farkına varma ve geliştirme amacını güçlendiren bir nitelik arz ettiğini vurgulayarak, eserin meydana gelmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.


ATSO BAŞKANI KOÇAŞ YANGIN MEYDANA GELEN FABRİKAYI ZİYARET EDEREK BİLGİ ALDI

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu yangın çıkan atık yağ geri dönüşüm fabrikasında incelemelerde bulundu

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.