HASAN DAĞI ÜZÜM PEKMEZİ TESCİLLENİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNDE MÜRACAATLARA DEVAM EDİYOR

HABER 4.03.2022 13:22:00
HASAN DAĞI ÜZÜM PEKMEZİ TESCİLLENİYOR

Aksaray Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’na 7 geleneksel ürün için müracaatta bulundu. Başvurulardan Aksaray Tahinlisi, Köpük Helva, Şeker Böreği (Kalbura Bastı) ve Şerbetli Pide’nin içinde bulunduğu 4 geleneksel ürünün coğrafi işaret tescili tamamlandı.

Bununla birlikte; Aksaray Hasan Dağı Üzüm Pekmezi, Asker Kurabiyesi ve Aksaray Çoban Kavurma gibi ürünler için tescil süreci devam ediyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada coğrafi işaretli ürünlerin sayısı artması için çalışmaların hassasiyetle devam ettiği belirtti. 

Aksaray Tahinlisi, Köpük Helva, Şeker Böreği (Kalbura Bastı) ve Şerbetli Pide’nin, coğrafi işaretle tescil edilmesiyle yöresel niteliğe sahip ürünlerin kültürel ve ekonomik açıdan korunmasını amaçladıklarını belirten Dinçer, şunları kaydetti: “Aksaray’da markalaşması gereken birçok ürün var. Hayvansal ve tarımsal ürünlerle, el sanatları ve gıda ürünlerinde sayısız zenginliğe sahibiz. Belediyemiz yöresel nitelikli ürünlere sahip çıkıyor. Belediye olarak iki yılda 4 ürünün tescili almasını sağladık. Diğer 3 ürün markalaşma için tescil süreci devam ediyor. Şehrimizin markalaşması için yeni yöresel yemek ve lezzetlerin tespit çalışmalarını sürdürüyoruz.”


Anahtar Kelimeler: HASAN PEKMEZİ TESCİLLENİYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN 23 NİSAN’A ÖZEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

ATSO ÜYELERİ TÜYAP’TA YAPI FUARINA KATILDI

BAŞKAN DİNÇER, KOLTUĞUNU ÇOCUKLARA BIRAKTI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 NİSAN BAĞIMSIZLIK İDEALİNİN MİHENK TAŞIDIR

AKSARAY TİCARET MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kapadokya’nın girişinde dünyaca ünlü Ihlara Vadisi'nde doğa yürüyüşü yapıldı

  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2418,54% -0,46
  • Ç. ALTIN

    3987,48% -0,76

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.