HANIMELİ PAZARINDA YAZ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KADINLARIMIZA DESTEK OLMAK İÇİN TERCİHİNİZ HANIMELİ PAZARI OLSUN’’

HABER 9.07.2024 13:19:00
HANIMELİ PAZARINDA YAZ YOĞUNLUĞU YAŞANIYOR

 

Aksaray Belediyesinin kadınların aile ekonomisine katkıda bulunmaları için hizmete açtığı Hanımeli Pazarında yaz gelmesi ile birbirinden renkli ürünler görücüye çıktı.

Aksaraylı hanımlar el emeği göz nuru ürünlerini Aksaray Belediyesi’nin cumartesi pazarı içerisinde ücretsiz olarak temin ettiği stantlarda kazanca dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Hanımeli Girişimcilik Projesi” yüzlerce kadına umut oldu.

Ev hanımlarının ekonomik hayata katılımlarını artırmaya ve girişimciliklerini desteklemeye yönelik hayata geçirilen hanımeli pazarında Kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek kazanç sağlarken çalışma hayatının içerinde de yer alıyorlar. Hanımeli pazarı her Çarşamba cumartesi pazarı içerisindeki Pazar alanı içerisine kuruluyor.

Yöresel ürünlerin satıldığı stantlarda yörenin damak tadına uygun yüzlerce ürün satışa çıkıyor. Bu sayede kadınlar ev ekonomilerine katkı sağlarken alıcılarda evlerde hazırlanan el emeği göz nuru yüzlerce damak çatlatan yöresel ürüne uygun fiyata ulaşabiliyorlar.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer Hanımeli pazarı ile ilgili şu görüşlere yer verdi. “Aksaraylı marifetli hanımlarımızın kendi evlerinde ürettikleri el emeği ürünleri burada tüm insanlara sunuluyor. Bu sayede ev ekonomisine katkı sağlıyorlar ve bundan sonra ki ticari hayatlarında başlangıç teşkil ediyor. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Kadınlarımız için projeler üreterek onların hayatına dokunup destek olduk. Vatandaşlarımızın da kadınlarımıza destek olmaları için tercihlerini hanımeli pazarından yana kullanmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Otomobil Yayaya Çarptı: Kayıp Şahıs Olduğu Ortaya Çıktı

Aksaray’da ‘Dur’ İhtarına Uymayan Sürücü Kaza Sonrası Yakalandı

Aksaray'da Plakasız Motosiklet Sürücüsü ‘Dur’ İhtarına Uymayınca Kaçtı: Yakalanınca Ehliyeti İptal Edildi

Aksaray'da Motor Kısmı Alev Alan Otomobilde Korkutan Anlar

ANAHTAR PARTİ AKSARAY’DA HER YERDE – ÜYELİK REKORU İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI!

Aksaray’da Drift Yapan Sürücüye 54 Bin 879 TL Ceza: Aracı Bırakıp Kaçtı

  • BIST 100

    10659,83%0,89
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,14% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5550,39% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9211,41% -0,08

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.