Güney Cephesi'nden Sakarya'ya özel sergi Gaziantep'te

Güney Cephesi'nden Sakarya'ya özel sergi Gaziantep'te

GÜNDEM 21.10.2022 14:02:02
Güney Cephesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Antlaşması’nın 101’nci yıl dönümü dolayısıyla “Güney Cephesi’nden Sakarya’ya Harita, Fotoğraf ve Kartpostal” sergisi açıldı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep ve çevre illerin düşman işgalinden kurtulmasının nişanesi olan, Fransa ile imzalanan Ankara Antlaşması’nın 101’nci yıl dönümü dolayısıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Kulübü, Gaziantep Turizm Derneği ve Anadolu Tarih ve Arkeoloji Derneği iş birliğiyle düzenlenen sergi, Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde açılan sergi, 20 Aralık’a kadar ziyarete açık olacak.

Türk Kurtuluş Savaşı ve Gaziantep Savunması döneminin haritaları, kartpostalları ve fotoğraflarının bulunduğu sergide Dr. Selim Erdoğan, Bekir Sıtkı Severoğlu, Murat Uğurluer ve Ömer Faruk Şerifoğlu’nun koleksiyonları bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Ankara Antlaşması’nın Türk Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olduğunu hatırlatarak, “Bu antlaşmayla güney sınırımızın büyük bölümü belli oldu ve Fransızlar Gaziantep’ten ayrıldı. Bu antlaşmanın Kurtuluş Savaşımız ve Gaziantep için çok büyük önemi var. Sergide emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi açılışı sonrası Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenene “Milli Mücadele Sohbetleri” kapsamında Tarihçi – Yazar Dr. Selim Erdoğan tarafından Panorama 25 Aralık Müzesi Konferans Salonu’nda “Ankara Antlaşması’nın Sebep ve Sonuçları, Sakarya ile İlişkileri ve Güney Bölgesi’nde Fransız İşgalinin Öncesi ve Sonrası” konferansı verildi.

İzmir'deki Orman Yangınında Şehit Olan Dozer Operatörü İbrahim Demir’e Veda Töreni

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden Çeşme’deki Orman Yangınına Destek

Aksaray’da Uyuşturucu Suçundan Aranan Şahıs JASAT Tarafından Yakalandı

Aksaray’dan Türkiye Gündemine Bakış

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan “İklim Kanunu”na Sert Eleştiri

TBMM'NİN EN ETKİLİ 30 MİLLETVEKİLİ

Aksaray Emniyetinden Suçüstü Operasyon: Hırsızlık Şüphelileri 24 Saatte Yakalandı

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,15
  • EURO

    46,94% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4277,20% 0,43
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.