GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İLE AKSARAY BELEDİYESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

GES TESİSİNDEN YILIN İLK 6 AYINDA 3 MİLYON 553 BİN TÜRK LİRASI DEĞERİNDE ELEKTRİK ENERJİSİ ELDE EDİLDİ

HABER 27.07.2024 14:55:00
GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ İLE AKSARAY BELEDİYESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KAYNAKLARIMIZI EN VERİMLİ ŞEKİLDE KULLANARAK KESİNTİSİZ VE KALİTELİ HİZMET SAĞLIYORUZ’’

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Belediye bütçesine kaynak oluşturmak için Kapalı Salı Pazarı çatısında hayata geçirdiği Güneş Enerji Santralinden sıcak geçen yaz aylarının etkisi ile rekor seviyelerde gelir elde edildi.

Kapalı Salı Semt Pazarı çatısında 13 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Güneş Enerji Santralinden geçtiğimiz yıllarda 6.8 Milyon TL gelir elde edilerek kendi maliyetini karşılamıştı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in üreten ve kaynak oluşturan belediyecilik anlayışı ile kapalı Salı pazarı çatısına kurulumunu yaptırdığı GES tesisinden bu yıl ise ilk 6 ayda 2.947.972,3 KW elektrik enerjisi elde edildi. Yaz sıcaklarının etkisi ile verimlilikte rekor seviyelere ulaşılan tesisten elde edilen enerjiden sağlanan 3 Milyon 553 Bin 800 TL geliri Belediye Hizmetlerinde kullanılmak üzere bütçeye aktarılıyor.

Şehrin potansiyellerini değerlendirerek oluşturdukları kaynakların vatandaşlara hizmet olarak döndürdüklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, üreten Belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği projeler hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray; tarım, iklim ve doğal kaynak olanaklarını elinde bulunduruyor. Bizde bu olanakları halkımızın faydasına dönüştürmek için çeşitli projeler uyguluyoruz. Belediyemize ait atıl vaziyette duran tarım arazilerine hububat ekimi gerçekleştirdik. Buradan elde ettiğimiz ürünleri una dönüştürerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıttık. Yine atıl vaziyetteki tarım arazilerimize nohut ektik bunun hasatını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta Lavanta Bahçemizde lavantalarımızı hasat ettik bu projelerle elde ettiğimiz tüm gelirler vatandaşlarımıza hizmet götürmemiz için bize finansman desteği sağlıyor. Enerji alanında yaptığımız projelerimizden olan Salı Pazarı üzerine kurduğumuz GES tesisimizden yılın ilk 6 ayında ciddi bir gelir sağladık. Bu gelirler Belediyemizin bütçesine aktarılıyor. Bizlerde şehrimizin yolunu, altyapısını, park ve bahçelerini yaparken bu gelirleri kullanıyoruz. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak, Aksaray'ımız için var gücümüzle çalışmaya, projeler üretmeye devam edeceğiz’’ Dedi.


Aksaray'da Eski Sanayi Sitesinde Yıkım Çalışmaları Yüzde 90 Tamamlandı

AK Parti Aksaray Heyeti Ankara'da Yoğun Temaslarda Bulundu

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'ndan Başarılı Operasyon: 19 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Olan Şahıs Yakalandı

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER DENEYİM PAYLAŞIM TOPLANTISINA KATILDI

10.TEKSTİL ZİRVESİ VE İNSAN KAYNAKLARI PLATFORMU TOPLANTISI

Aksaray Belediyesi Trafik Güvenliği İçin Sahada

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı Uyuşturucu Operasyonunda Başarılı Sonuç Elde Etti

  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.