Gümrük ve Ticaret Politikaları geleceği mercek altında

Gümrük ve Ticaret Politikaları geleceği mercek altında

EKONOMİ 29.11.2023 13:18:18
Gümrük ve Ticaret Politikaları geleceği mercek altında

Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD) tarafından düzenlenen "Antrepoların, Dünü, Bugünü, Yarını” çalıştayı Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, açılış konuşmasında Türkiye'nin gümrük ve ticaret alanındaki hedeflerinin altını çizerek, GAİD aktörlerinin iş birliği ve koordinasyonunun önemine dikkat çekti.

Ticarette ve gümrüklerde nitelikli denetimin önemini ifade eden Uçarmak, doğru iş yapan firmaların rahat edeceğini, kuralların tüm firmalar için geçerli olduğunu belirtti. Konuşmasında "Herkese eşit muamele" vurgusu yapan Uçarmak, denetim süreçlerinde mükelleflere duyulan güvenin önemini ifade etti. Uçarmak, denetim süreçlerinin herkes için geçerli olduğunu ve mükelleflerin de bu süreçlere güvenmeleri gerektiğini belirterek, bu şekilde üzerlerindeki yükü hafifletmenin mümkün olabileceğini ve denetimin önemini vurguladı.

“TRANSİT TİCARETİN GÜCÜ: 11 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT VE RE-EXPORT”

Konuşmasında gümrüklerin transit ticaretteki önemine değinen Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, Türkiye'nin transit ticaretteki üstün konumunu vurgulayarak, gümrüklerin bu alandaki etkinliği ile 11 milyar dolarlık ihracat ve re-export rakamına ulaştığını belirterek, bu durumun Türkiye'nin ticaretteki uluslararası rekabetçiliğini güçlendirdiğini ve piyasayı regüle edici bir yanı bulunduğunu belirtti.

Gümüş, gümrüklü antrepoların Türkiye ekonomisine ve dış ticaretine olan katkısının sadece ticaret hacmiyle değil, aynı zamanda istihdam yaratma kapasitesiyle de değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

AKSARAY ZABITASI’NDAN ÇEVRE DENETİMİ VE CEZA UYGULAMASI BAŞLIYOR

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılına Coşkulu Başlangıç

Kadın Sürücü Direksiyon Hakimiyetini Kaybederek Ağaca Çarptı

Aksaray’da Otomobil ile Motosiklet Çarpıştı: 1 Yaralı

MAHALLE BAŞKANLARI İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

kontrolden çıkan TIR karşı şeride geçti

Aksaray’da Kontrolden Çıkan Otomobil Şarampole Uçtu: 1 Yaralı

  • BIST 100

    10586,32%0,96
  • DOLAR

    41,27% 0,03
  • EURO

    48,34% 0,01
  • GRAM ALTIN

    4839,24% 0,60
  • Ç. ALTIN

    7864,15% -0,34

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.