GÖKYÜZÜNDEKİ MİLLİ TAKIMIMIZ TÜRK YILDIZLARI AKSARAY SEMALARINDA GÖSTERİ UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRECEK

BAŞKAN DİNÇER; “HERKESİ BAYRAKLARIYLA, AİLELERİ İLE BİRLİKTE BU EŞSİZ GÖSTERİYİ İZLEMEYE DAVET EDİYORUM”

HABER 31.05.2024 15:13:00
GÖKYÜZÜNDEKİ MİLLİ TAKIMIMIZ TÜRK YILDIZLARI AKSARAY SEMALARINDA GÖSTERİ UÇUŞU GERÇEKLEŞTİRECEK

 

Aksaray Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Bilim Festivali kapalılarını 7 Haziran Cuma günü açıyor. 3 Gün sürecek Bilim Festivali’nde her yaştan katılımcıya ilham verecek yenilikler ve yüzlerce etkinlik gerçekleştirilecek.

Bilim Festivali ile Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda ülkenin iftiharı olan Bilim ve Teknoloji üreten kurum ve firmaları buluşturarak, vatandaşların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak, gelecek nesiller için bilimi ve teknolojiyi ulaşılabilir kılmayı amacıyla düzenleniyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaklaşan Bilim Festivali Öncesinde yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Her yıl kapsamını daha da genişlettiğimiz Bilim festivalimize bu yıl Türk Hava Kuvvetlerimizin medarı iftiharı olan Türk Yıldızlarını da davet ettik. İnşallah Festivalimizin ilk gününde Gökyüzündeki Milli gururlarımızı Aksaray semalarında misafir edeceğiz. Herkesi Bayraklarıyla, aileleri ile birlikte bu eşsiz gösteriyi izlemeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Festivali etkinlikleri kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları festivalin ilk gününde saat 11:00’da gösteri uçuşu gerçekleştirecek

Modernize edilmiş NF-5 2000 uçakları ile Katıldığı tüm organizasyonlarda izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatan Türk Yıldızları saatte 1000 km’yi geçen hızları, birbirinden heyecan verici akrobatik hareketleriyle Aksaraylılara unutulmaz bir gün yaşatacak.

NF-5'ler, akrobasi çalışmaları esnasında uçuş sistemleri ve performansları sayesinde akrobasi uçuşuna en uygun uçak olarak seçilmiştir. Dünya havacılık literatürü tarandığında F-5 uçağının dizaynının, süpersonik jet uçuşuna en uygun uçak dizaynı olarak tanımlandığı görülmektedir. Türk Yıldızları bugüne kadar 24 farklı ülkede gösteri uçuşu icra ederek bayrağımızı sınırlarımızın dışında da gökyüzüne çizmiştir.


YAZ SICAKLARINDAN BUNALANLARIN ADRESİ MİLLET BAHÇELERİ VE PARKLAR OLDU

IHLARA CAM TERAS VE KAFETERYA BAYRAMDA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VATANDAŞLARI SİGORTA ACENTA TERCİHLERİ KONUSUNDA UYARILARDA BULUNDU

BELEDİYE EKİPLERİ KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE “GELECEĞİ YAZ” KURSLARI BAŞLIYOR

AKSARAY BELEDİYESİNDEN BAYRAMDA ÜCRETSİZ ULAŞIM

  • BIST 100

    10679,98%-0,82
  • DOLAR

    32,94% 0,16
  • EURO

    35,29% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2458,83% -0,42
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,05

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.