GÖKTÜRK-2 10 yıldır görüntülüyor

GÖKTÜRK-2 10 yıldır görüntülüyor

GÜNDEM 18.12.2022 15:37:36
GÖKTÜRK-2 10 yıldır görüntülüyor

Millî imkânlarla geliştirilen GÖKTÜRK-2 uydusu, uzayda 10’uncu yılını doldururken, dünyanın etrafında yaklaşık 52 bin 800 yörünge kat etti.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde olan milli imkanlarla geliştirilen GÖKTÜRK-2 uydusunun 18 Aralık 2012 tarihinden bu yana haberleşme konisi içinde herhangi bir aksama olmadan uydudan erişim sağladığını aktardı.

10 yıl boyunca dünyanın etrafında yaklaşık 52 bin 800 yörünge kat eden GÖKTÜRK-2'nin toplamda 34 milyon kilometrekarelik bir alan görüntülediğine dikkati çekildi.

Hava Kuvvetlerimizin Keşif Uydu Tabur Komutanlığı tarafından komuta ve kontrolü gerçekleştirilen GÖKTÜRK-2’nin uzayda bulunduğu süre boyunca kalıcı ve önemli bir arıza ile karşılaşılmadığına vurgu yapılan açıklamada, çarpışmadan kaçınma manevraları da başarıyla gerçekleştirdiği bildirildi.

Görev geçmişi ile ilgili detayları paylaşan Milli Savunma Bakanlığı, açıklamada, "Gerçekleşen 103 adet yakın geçiş durumu için 590 adet çarpışma ikaz mesajı alındı. Analiz ve değerlendirmeler sonrası bu ikazlardan 8 adedi için çarpışmadan kaçınma manevrası başarıyla gerçekleştirildi.GÖKTÜRK- 2 uydusunun yörüngedeki görev ömrü 5 yıl olarak planlandı. Ancak yüksek radyasyon dayanımı, kesintisiz ve efektif ısıl kontrolü, üç eksende hassas yönelim kontrolü, uzay ortamı etkilerine yüksek dayanıma sahip pil ve güneş panellerinin kullanımı gibi önlemler ile 10 yıldır tam kapasite ile görevini kesintisiz yapması sağlandı. Uydu görüntüleri ile hâlihazırda; TSK’nın ihtiyaçları, sivil kurum ve kuruluşların ise afet ve acil durum uydu görüntü talepleri ile üniversitelerin akademik çalışmalar kapsamındaki talepleri ücretsiz olarak karşılanıyor" ifadelerine yer verildi.

Aksaray Müteahhit İş İnsanları Birliği Kuruldu: Ramazan Aygül Başkan Seçildi

ASÜ’lü güreşçilerden Ünilig Türkiye Şampiyonası’nda büyük başarı

AKSARAY BELEDİYESİ TARIM ARAZİLERİNDE VERİMİ ARTIRMAK İÇİN GÜBRELEME ÇALIŞMASINA BAŞLADI

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Sercan Belgemen’den 19 Mayıs Mesajı

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’dan 19 Mayıs Mesajı

Ayça Çağlar: “Atatürk’ün Emanetine Sahip Çıkan Gençlerle Aydınlık Bir Gelecek Kuracağız

Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt DÜZGÜN’den 19 Mayıs’ın 106. Yılına Anlamlı Mesaj

  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,77% -0,03
  • EURO

    43,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4115,87% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.