GİYSİ KUMBARALARI UYGULAMASI İLE 50 TON GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRILDI

BAŞKAN DİNÇER;” VATANDAŞLARIMIZ GİYSİ KUMBARALARINA BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTERDİ”

HABER 13.10.2023 14:15:00
GİYSİ KUMBARALARI UYGULAMASI İLE 50 TON GERİ DÖNÜŞÜM ÜRÜNÜ EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile ihtiyaç fazlası eşyaların tekrar ekonomiye kazandırılması ve ihtiyaç sahiplerine destek olunması amacıyla başlatılan giysi kumbaraları uygulamaları ile 50 ton geri dönüşüm ürünü ekonomiye kazandırıldı.

Aksaray Belediyesi, ülke genelinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında çeşitli projeler yürütüyor. Aksaray Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır atık projesi kapsamında hayata geçirilen çalışmalardan biri olan “Giysi Kumbarası Uygulaması” ile ciddi oranda tasarruf sağlandı.

Şehir içerisinde 48 mahallede 222 farklı noktada bulunan giysi kumbaralarına vatandaşların duyarlılık göstererek attıkları ihtiyaç fazlası kıyafet, ayakkabı, kaban gibi ürünler belediye ekipleri tarafında toplanıyor. Kullanılabilir durumda olan ürünler yıkanarak, ütülenerek ve paketlenerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Giysi kumbaralarında toplanan ürünler ile Aksaray Belediyesi yıl içerisinde birçok ailenin ihtiyacını karşıladı. Kullanılabilir durumda olan ürünlerle ihtiyaç sahiplerine verilirken kullanılmaz durumda olan 50 ton üründe geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılmış olundu.  Giysi kumbarası uygulamalarına yoğun ilgi gösteren vatandaşlara Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e, teşekkür etti. Başkan Dinçer, açıklamalarının devamında Aksaray halkının bu konuda duyarlı davrandığını dile getirdi. 
 


AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.