Gezeravcı'ya TUA'da yeni görev

Gezeravcı'ya TUA'da yeni görev

GÜNDEM 13.02.2024 09:35:41
Gezeravcı

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan yeni atama kararlarına göre TUA'ya 5 yeni isim daha dahil olurken, Enerji ve Tabi Kaynakları Bakanlığı'ndaki bir müdürlük ise görevden alındı.

ANKARA (İGFA) - Bugünkü Resmi Gazete'de Cumhurbaşanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararları kapsamında Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine 6 yeni isim atandı.

Bu isimlerden biri, Uluslararası Uzay Ajansı'nın geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek yurda dönen Türkiye'nin ilk astronotu ünvanına sahip Alper Gezeravcı oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince yönetim kurulu üyesi olarak ataması yapılan diğer diğer 5 üye ise, Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan oldu.

Öte yandan aynı kararnamede Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Proejeler Genel Müdürlüğü görevini sürdüren Afşın Burak Bostancı, görevden alındı.

Anahtar Kelimeler: gezeravcı'ya tua'da yeni görev

AKSARAY BELEDİYESİ’NDEN UYARI SOĞUĞA KARŞI İZOLE EDİLMEYEN SU SAYAÇLARI DONABİLİR

Drift Yapan Sürücüler Sivil Trafik Polislerine Yakalandı

kaçakcılara geçit yok

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

  • BIST 100

    14029,89%0,01
  • DOLAR

    42,95% 0,08
  • EURO

    50,53% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5959,25% 0,12
  • Ç. ALTIN

    9931,63% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.