Gezeravcı'nın dönüşü bir daha ertelendi!

Gezeravcı'nın dönüşü bir daha ertelendi!

GÜNDEM 4.02.2024 10:20:54
Gezeravcı

SpaceX, olumsuz hava koşulları nedeniyle Alper Gezeravcı ve beraberindeki astronotların dünyaya dönüşünün bir kez daha ertelendiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) -  Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının dünyaya dönüşü bir kez daha ertelendi.

SpaceX şirketi tarafından yapılan açıklamada, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşullarının dönüş için elverişsiz olduğu belirtildi.

Açıklamada, Dragon kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılması için en erken tarihin 6 Şubat Salı günü olarak planlandığı ifade edildi.

"BAKAN KACIR: BİRAZ DAHA BEKLEYECEĞİZ"

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/mfatihkacir/status/1753662540934959202

Astronot Gezeravcı ve ekibin yolculuğunun yaklaşık 13 saat sürmesi bekleniyor.

Alparslan Türkeş Bulvarı’nda Motosiklet Kazası: 2 Genç Yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı 1 yaralı

AKSARAY, UNESCO ÖĞRENEN ŞEHİRLER AĞI’NA TÜRKİYE’DEN KABUL EDİLEN İKİ ŞEHİRDEN BİRİ OLDU

Aksaray’da Aile İçi Tartışma Kanlı Bitti: 1 Kişi Ağır Yaralı

Aksaray’da Balkon Yangını Korku Dolu Anlar Yaşattı

Aksaray’da Tır ile Halk Otobüsü Çarpıştı: 2 Yaralı

Kontrolden Çıkan Otomobil MOBESE Direğine Çarptı, Yan Devrildi: 1 Yaralı

  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5940,48% 0,66
  • Ç. ALTIN

    9485,02% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.