GENEL SAĞLIK SİGORTASI BASIN AÇIKLAMASI

HABER 15.05.2020 13:55:00
GENEL SAĞLIK SİGORTASI BASIN AÇIKLAMASI

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal AKGÜN içinde bulunduğumuz haftanın Sosyal Güvenlik haftası olduğunu Pandemi süreci nedeniyle kutlamalar yapılmayacağını belirterek basın mensupları aracılığı ile tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenlik haftalarını kutladığını iletti. Ardından son günlerde basında adını sıkça duyduğumuz bir uygulama olan Genel Sağlık Sigortası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

İl Müdürü Akgün açıklamalarında Genel sağlık sigortasının kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigorta olduğunu belirterek uygulamanın Sosyal güvenlik reformuna paralel olarak 01.10.2008 Tarihinde uygulamaya girdiğini belirtmiştir.

 Genel Sağlık Sigortası ile tüm sigortalılarımız bu kapsamda özel-kamu ayrımı olmadan tüm hastanelerden yararlanabilmekte isteği eczaneden ilaçlarını alabilme hakkına sahip olmuşlardır. Genel sağlık sigortası ile kişilerin ekonomik gücüne ve isteğine bakılmaksızın, ortaya çıkacak hastalık riskine karşı, toplumun bütün fertlerinin sağlık hizmetlerinden eşit, ulaşılabilir ve etkin bir şekilde faydalanması sağlanmıştır. Dünya da eşi benzeri bulunmamaktadır.2020 yılı itibariyle 88.29 lira gibi cüzi bir miktarda prim ücreti ödeyerek covid-19 tedavi giderleri dahil olmak üzere sağlıkla ilgili tüm yardımlardan yararlanabilmektedir. Sadece sigortalının değil bakmakla yükümlü olduğu tüm aile üyelerini de kapsadığını da belirtmiştir

 

İl Müdürü Akgün açıklamalarında ayrıca Genel Sağlık Sigortası başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımızın ikametgâh adreslerinin bulunduğu kaymakamlık nezdinde faaliyet gösteren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurusu yapması gerektiğini, kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 1/3’ün altında olması durumunda sağlık yardımlarının yeşil kart adı altında hazine tarafından karşılanmakta olduğun belirterek açıklamalarını sonlandırdı


MACERA PARK ÇOK YAKINDA YENİ SEZONA MERHABA DİYECEK

AKSARAY BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

AKSARAY BELEDİYESİ, GELECEĞİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIN GÖNÜLLERİNCE EĞLENMESİNİ SAĞLAYACAK

HASTA YAKINI KONUKEVİ VE KÜLLİYE PROJESİNDE SONA YAKLAŞILDI

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TEBRİK ZİYARETLERİNİ KABUL EDİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER TURİZM HAFTASINDA II. KILIÇARSLAN HAMAMINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Belediye Başkanı Dinçer, Toptancılar Sitesi Kavşağı’nda İncelemelerde Bulundu

  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.