GENÇLER AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE ÜRETTİKLERİ DRONE İLE ŞEHRİMİZİ TEKNOFESTTE TEMSİL EDECEK

GENÇLER AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE ÜRETTİKLERİ DRONE İLE ŞEHRİMİZİ TEKNOFESTTE TEMSİL EDECEK

HABER 10.01.2024 15:15:00
GENÇLER AKSARAY BİLİM MERKEZİNDE ÜRETTİKLERİ DRONE İLE ŞEHRİMİZİ TEKNOFESTTE TEMSİL EDECEK

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ’’

Aksaray Belediyesine bağlı Bilim Merkezinde eğitim alan lise öğrencileri şehri TEKNOFEST yarışmasında temsil etmek için ‘’hexacopter’’ drone geliştirdiler.

Gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri, ileri düzey teknolojileri ulaşabilmeleri için Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından hayata geçirilen Aksaray Bilim Merkezinde gençler ilgilerine göre yıl boyunca çalışmalar yapıyor. Hayal ettikleri ürünleri Aksaray Bilim Merkezinde tasarlama imkânı bulan Aksaraylı gençler, ulusal ve uluslararası birçok yarışmaya da bu merkezde hazırlanarak katılabiliyorlar.

Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşı olduğu TEKNOFEST yarışması için hazırlanan gençler 7 kişilik takım oluşturdular. TEKNOFEST yarışmasına katılan liseli gençlerin geliştirdikleri tüm projeler için gerekli olan maliyetler Aksaray Bilim Merkezi tarafından karşılanıyor.

TEKNOFEST yarışmasına katılacak öğrenciler, Aksaray Bilim Merkezinde hayal ettikleri ürünleri gerçekleştirmek için tüm imkanların olduğunu belirterek Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür ettiler. 7 kişiden oluşan takımda öğrenciler Aksaray’ı en güzel şekilde temsil etmek için çalıştıklarını belirttiler.

Gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânın Aksaray Bilim Merkezi tarafından sağlandığını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ‘’Gençlerimiz; şehrimizin, ülkemizin ve tüm insanlığın geleceğidir. Bizde bu anlayışla gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri için görev sürecimiz boyunca tüm imkanlarımızı seferber ettik. Gençlerimizin ihtiyaç duyduğu talep ettiği tüm ihtiyaçları karşılamanın çabası içerisinde olduk. Göreve geldiğimizde gençlerimiz kitap konakları sayısının artırılmasını talep etmişti. Bizde bu talebi karşılıksız bırakmamak adına harekete geçtik.

Nuri Yazıcı Kitap Konakları gibi şehrimizin 3 farklı noktasına kitap konağı inşa ettik. Tarihi mekanların restorasyonu çalışmaları kapsamında gün yüzüne çıkarttığımız Bedriye Medresesini Kitap Kafe olarak gençlerin seveceği konseptte tasarlayarak hizmete sunduk. Yıl boyunca Bisiklet Festivallerinden, Bilim Festivaline kadar birçok sosyal sanatsal ve kültürel etkinlikle gençlerimizi bir araya getirdik.

Gençlerimizin severek kullandığı Aksaray Bilim Merkezimizde yıl boyunca gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri etkinlikler düzenledik. Gençlerimizde bu etkinliklere severek katıldılar. Milli teknoloji hamlesi olan TEKNOFEST yarışmalarında şehrimizi temsil etmek isteyen gençlerimiz hayal ettikleri ürünleri bu merkezimizde hayata geçiriyorlar. Bizde onları bu noktada destekliyoruz. Geleceğin Selçuk Bayraktar’larının şehrimizden çıkması için var gücümüzle çalışmalara yeni dönem de devam edeceğiz. ‘’ Dedi. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,16
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,84% -0,11
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.