Gelecek 'Saadet'e erdi! İttifakın protokolü imzalandı

Gelecek 'Saadet'e erdi! İttifakın protokolü imzalandı

SİYASET 6.07.2023 18:30:21
Gelecek

Saadet ve Gelecek partileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kuracak ve yerel seçimde işbirliği yapma yönünde uzlaştı. İki partinin lideri, Meclis’teki işbirliğini, seçimlere de taşımak için “Saadet-Gelecek İttifakı” adı altında da bir protokol imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Temel Karamollaoğlu Genel Başkanlığı'ndaki Saadet Partisi ile Ahmet Davutoğlu Genel Başkanlığı'ndaki Gelecek Partisi grup kurma yönünde iş birliği konusunda uzlaştı.

Saadet Partisi çatısı altında temsil edilecek yeni grubun başkanı Gelecek Partisi’nden olacak.

Meclis'teki 6. grubun başkanı Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ olurken, iki partiden birer isim de grup başkanvekili olacak.

“Saadet Partisi-Gelecek Partisi İttifakı” adıyla bir protokol de imzalayan iki partinin Meclis’teki işbirliği, yerel seçim ittifakını da kapsayacağı belirtildi.

Yeni grup için Gelecek Partisi milletvekilleri resmen Saadet Partisi’ne katılmış olurken, iki partinin genel başkanları, varılan uzlaşmanın ayrıntılarını kamuoyuna açıkladı.

Ortak basın toplantısında ilk sözü alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yeni grubun Saadet Partisi çatısında kurulacağını duyurdu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise daha eski bir parti olmaları nedeniyle grubun kendi çatıları altında kurulmasında anlaşıldığını söyledi.

“Saadet-Gelecek İttifakı” adı altındaki protokolle birlikte meclis çalışmalarının yanı sıra 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde de “seçim ittifakı dahil her türlü işbirliğini kapsadığı” vurgulandı.

https://twitter.com/T_Karamollaoglu/status/1676918364495650816

Hatırlanacağı gibi, Gelecek ve Saadet Partisi, 14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden girmiş ve 10’ar milletvekili çıkarmıştı.

TBMM'de grup kurmak için 20 milletvekilinin olması yeterli olurken, grup kurma görüşmelerine katılan DEVA Partisi ise uzlaşma sağlanamaması üzerine bu görüşmelerden çekilmişti.


AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDE SEVGİ, DAYANIŞMA VE EMPATİ İLE ZORLUKLAR BİRLİKTE AŞILIYOR

ATSO HEYETİNDEN AĞAÇÖREN, SARIYAHŞİ VE ORTAKÖY’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

AKSARAY BELEDİYESİNDEN EMEKLİLERE ÜCRETSİZ KUAFÖR HİZMETİ

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,44% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,55
  • GRAM ALTIN

    2440,92% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.