Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

GÜNDEM 23.11.2023 13:40:41
Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

Türkiye'den Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre 15 ve 20 Kasım 2023 tarihlerinde A400M uçaklarıyla ilaç, tıbbi yardım malzemesi ve sağlık ekibi bölgeye ulaştırılken, çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan hasta ve refakatçilerden oluşan toplam 144 Gazzeli Türkiye'ye getirildi.

Bakanlık haftalık yaptığı bilgilendirme toplantısında Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetleri'ne ait 11 uçakla 208 ton insani yardım malzemesi ve 5 ton tıbbi malzeme bölgeye sevk edildiğini, Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye'nin hem insani yardım konusunda üzerini düşeni yapmaya, hem de kalıcı çözüm için gerekli girişimlerde bulunmaya devam ettiğini kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye, kritik bölge ve coğrafyalarda getirdiği çözüm önerileri ve istikrara sağladığı katkılarla müzakere süreçlerinin vazgeçilmez bir ülkesidir" dedi.

Aksaray Üniversitesi ve TİKA’dan Moldova’da Eğitim Atağı

DAĞILGAN’DA ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ ÇÖZÜLÜYOR

Aksaray'da Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe: 15 Gözaltı, 4 Tutuklama

BAŞKAN DİNÇER’İN SEÇİM VAATLERİNDEN BİRİ DAHA HAYATA GEÇİYOR

VATANDAŞ SORUYOR, BAŞKAN CEVAPLIYOR

AKSARAY’DA GENÇLİK PARKI İLE KÜLTÜRPARK’I BİRLEŞTİREN YAYA ÜST GEÇİDİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aksaray'da Narkotik Operasyonları: 25 Gözaltı, 4 Tutuklama

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    38,04% 0,36
  • EURO

    43,27% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4078,02% 0,40
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.