Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

GÜNDEM 23.11.2023 13:40:41
Gazze için 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı

Türkiye'den Gazze’ye yönelik insani yardımları kapsamında Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlarla koordineli olarak 11 uçakla insani yardım malzemesi taşındı.

ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre 15 ve 20 Kasım 2023 tarihlerinde A400M uçaklarıyla ilaç, tıbbi yardım malzemesi ve sağlık ekibi bölgeye ulaştırılken, çoğunluğu acil tedaviye ihtiyaç duyan hasta ve refakatçilerden oluşan toplam 144 Gazzeli Türkiye'ye getirildi.

Bakanlık haftalık yaptığı bilgilendirme toplantısında Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetleri'ne ait 11 uçakla 208 ton insani yardım malzemesi ve 5 ton tıbbi malzeme bölgeye sevk edildiğini, Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye'nin hem insani yardım konusunda üzerini düşeni yapmaya, hem de kalıcı çözüm için gerekli girişimlerde bulunmaya devam ettiğini kaydetti.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye, kritik bölge ve coğrafyalarda getirdiği çözüm önerileri ve istikrara sağladığı katkılarla müzakere süreçlerinin vazgeçilmez bir ülkesidir" dedi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRA ORMANINDA 5 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Aksaray’da 80 Kişilik Usta Öğretici Programı Tamamlandı

ASÜ ESN Topluluğu’ndan Rektör Arıbaş’a Öğretmenler Günü ziyareti

Aksaray’da Park Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı

Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara, 18 Yıllık Sendikacılık Görevini Bırakıyor

Aksaray Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi iş birliğiyle bilim ve kalite buluşması gerçekleşti

Aksaray’da Tek Taraflı Trafik Kazası: 2 kişi yaralandı Yaralandı

  • BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,41% -0,01
  • EURO

    49,18% 0,57
  • GRAM ALTIN

    5637,64% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.