FEN ÖĞRETMENLERİ ASÜ’DE SOSYOBİLİMSEL KONULARI ÖĞRENİYOR

FEN ÖĞRETMENLERİ ASÜ’DE SOSYOBİLİMSEL KONULARI ÖĞRENİYOR

HABER 24.08.2020 22:11:00
FEN ÖĞRETMENLERİ ASÜ’DE SOSYOBİLİMSEL KONULARI ÖĞRENİYOR

Fen Bilimleri Öğretmenlerinin bilimsel bir konuyu anlatırken meselenin toplumsal boyutuna da dikkat çekebilmeleri amacıyla hazırlanan ve yedi gün sürecek olan proje çalışması, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) düzenlenen açılış toplantısıyla başladı.

 

- ASÜ, Teknolojik Altyapısıyla da Giderek Güçleniyor -

 

Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan “KOP Bölgesi Fen Bilimleri Öğretmenleri Etkileşimli Etkinliklerle Sosyobilimsel Konuları Öğreniyor” isimli çalışma, TÜBİTAK tarafından da destekleniyor. Proje açılış toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Özçifçi, projeyi hem farklı bilimsel disiplinlere ilişkin içeriğin bilinmesi hem de yenilikçi yaklaşımların kullanılması, uygulanması ve yaygınlaştırılması bakımından değerli bulduklarını söyledi. ASÜ’nün genç ve dinamik bir Üniversite olduğunu ve teknolojik altyapısıyla da giderek güçlendiğini ifade eden Özçifçi, “Eğitim-öğretim çalışmalarında dikkat çeken kurumumuz aynı zamanda gururlandıran farklı başarılarıyla da adından söz ettirmektedir. Kısa süre önce ASÜ, TSE tarafından verilen hijyen sertifikasını aldı ve bunu alan ilk devlet üniversitesi oldu. Yine geçtiğimiz günlerde tüm sektörler arasında en başarılı 100 marka arasında 79’uncu oldu. Bu markalara üniversiteler özelinde bakıldığında ASÜ, kendisiyle yaşıt üniversiteler arasında birinci durumdadır. Engelleri ortadan kaldırmak adına yaptığımız çalışmalar kapsamında ise Turuncu ve Yeşil bayrak ödüllerimiz var… Bunlar bizim için gurur vesilesi” dedi. Prof. Özçifçi, projenin hayata geçmesine katkı sunan herkese teşekkür ederek, bu ve benzeri projeleri imkânlar ölçeğinde desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

- Bilim-Toplum Bağlantısı Adına Farklı Etkinlikler Yapılacak -

 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Keleş de sözlerine, projenin bu sürece gelmesine emek veren herkese teşekkür ederek başladı. Eğitim Fakültesi’nin genç ve dinamik bir kadroya sahip olduğunu ve yıllar içinde TÜBİTAK 4004, 4005 ve 2229 projeleri başta olmak üzere 21 projeye ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Prof Keleş, “Bu, öğretmenlerin eğitimlerine verdiğimiz ehemmiyeti de yansıtıyor. Biz öğretmen arkadaşlarımıza desteğimizi her daim sürdürme gayretindeyiz. Teknolojiyle birlikte değişimler çok hızlı ilerliyor. Bu değişimlere adapte olmak adına eğitim faaliyetlerine destek olmaya çalışıyoruz. Bu projenin etkili olacağını düşünüyor ve katılımınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Proje Yürütücüsü Dr. Nurcan Tekin ise proje içeriğine ilişkin bilgiler aktardı. Fen bilimleri öğretmenlerinin bilimsel bir konuyu anlatırken bunun toplumsal yönlerine de değinebilmelerini ve öğrencilere bu açıdan da aktarımlar yapabilmelerini amaçladıklarını ifade eden Tekin, projede bilim-toplum bağlantılarının kurulabilmesi adına farklı etkinliklerin olacağını söyledi.

 

24 katılımcıyla yedi gün sürecek olan proje kapsamında iki uzman, farklı üniversitelerden altı eğitmen ve iki rehber öğretmen görev alacak. Bu süreçte arttırılmış gerçeklik uygulamaları, deneysel uygulamalar, atölye ve grup çalışmaları gibi 14 etkinlik yapılacak.


AKSARAY BİLİR, EVREN BAŞKAN SÖZ VERİRSE YAPAR

5 BİN ÖĞRENCİYİ HAYAL ETTİĞİ BAŞARIYA KAVUŞTURAN AKSARAY BELEDİYESİ, AYT VE TYT KURSLARINA DEVAM EDİYOR

31 MART GERÇEK BELEDİYECİLİĞİN MİLADI OLACAK

AKSARAY BELEDİYESİ GÜNLÜK 25 TON ATIĞI GERİ DÖNÜŞTÜREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KATMA DEĞER SAĞLIYOR

YENİ DÖNEMDE HER MAHALLEYE BİR ÇOCUK KREŞİ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN AKSARAY'DA COŞKULU KALABALIĞA HİTAP ETTİ

AMBER RENGİ AYDINLATMALAR HACI BEKTAŞİ KURŞUNLU CAMİİ’NİN İHTİŞAMINI ORTAYA ÇIKARTTI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.