EVREN BAŞKAN’DAN TÜRKİYE YÜZYILINDA 100 PROJE

Türkiye yüzyılında 100 proje gerçekleştiren,Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer”Şehrimize sözümüz var.Aksaray'ımızı seviyoruz, mahalle mahalle sokak sokak şehrimiz için çalışıyoruz.”

HABER 16.08.2023 14:08:00
EVREN BAŞKAN’DAN TÜRKİYE YÜZYILINDA 100 PROJE


Aksaray  Başkanı DR Evren Dinçer, 4,5 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirerek, Aksaray Belediyesinin 4,5 yılda hayata geçirdiği 100’ü aşkın projeyi anlattı.
Dinçer  Türkiye'nin yüzyılının, başladığını ve devam edeceğini belirterek, belediyenin hizmetlerini ve projelerini açıkladı. Kentsel dönüşüm, gençlik merkezleri, eğitim merkezleri ve sosyal yardım projelerini anlattı.
"Türkiye yüzyılı başladı"
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer”Türkiye yüzyılı belediyelerin de yüzyılı olacak. Yıllardır bildiğimiz belediyecilik kavramı değişti.”dedi.
Dinçer”Türkiye yüzyılı  belediye yüzyılı olacak. Aksaray’ımız için hayal ettiğimiz bütün projeleri hayata geçirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diyerek mesaj verdi.
Evren Dinçer “100’ü aşkın projeyi hayata geçirdik,hayal ettiğimiz, halkımızın hayal ettiği yeni projeler içinde çalışmalarımız sürüyor,Aksarayımız için geleceğimiz  için daha büyük projeleri hayata geçireceğiz,Vatandaşlarımız gözü arkada kalmasın.”dedi.
Aksaray Belediye Başkanı DR Evren Dinçer”Bu topraklarda,doğup büyüdük,  ekmeğini yiyip suyunu içtik,bu topraklarda yaşadık ve yaşayacağımız bu  topraklara  bir borcumuz var, bu  borcu ödemeye çalışıyoruz.
Bizi size bağlayan, bu şehre bağlayan memleket aşkı hizmet aşkı hep baki kalacak.Hep aşkla  şevkle azimle çalışmaya devam edeceğiz,her şey Aksarayımız için.”şeklinde konuştu.
Başkan Evren Dinçer  Türkiye Yüzyılında,SÖZÜMÜZ SÖZ” diyerek, 4,5 yılda 100 projeyi hayata geçirerek, Aksaray Yüzyılını harekete geçirdi.
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,4,5 yıl içerisinde 100 proje ile aksaray’ın yüzyılına damga vuracak projeleri şöyle açıkladı:
”Yaşanabilir bir Aksaray inşa etmek için durmadan, yorulmadan, gayret ve samimiyetle çalışmaya devam ediyoruz.,Şehre kazandırdıklarımızla,projelerle marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.Halkımıza en iyi hizmeti kazandırmak için ilk günkü aşkla gece gündüz demeden çalışıyoruz.Bu  bağlamda,Hamidiye Kentsel Dönüşüm Projesi, Belediye Hizmet Binası, Külliye Projelerinin, altyapı ve üstyapıda önemli ve büyük dönüşümleri başlattık”dedi
Evren Dinçer “Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi,Eski Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi  ile ihtiyaca cevap vermekten giderek uzaklaşan,şehrimizde,köklü değişikliklerle bu sorunu ortadan kaldırmak için, kentsel dönüşüm projemiz başlattık ve  hızla devam ediyor.
25 Ve 50 Metrelik Yeni Bulvar Yolu,Osb 50 Metrelik Yol Genişletme  çalışmalarına başladık, altyapı çalışmalarına devam ediyoruz.
Kireçlik yolu genişletme çalışmamızı da önümüzdeki yıl başlayıp  hızla bitireceğiz ve  Üst Geçit Projelerimizde devam edecek”dedi.
Selçuklu Külliyesi,Bedir Muhtar Külliyesi,Hasta Konuk Evi Ve Külliye Projesinde büyük ilerleme kaydedildiğini belirten Belediye Başkanı Evren Dinçer,bu projeleride hızla bitirmeye çalıştıklarını kaydetti.
Bağlı Ve Katı Atık Tesisi, Ges Projesi,Atık Su Arıtma Tesisi projeleri,Sosyal Konutlar,Engelsiz Yaşam Merkezi,Çocuk Aktivite Merkezi,Yeni Belediye Binası Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi,Konteyner Kent,Kent Ormanı,Trafik Yönetim Merkezi,projelerinde de önemli adımlar kaydettiklerini beirten Evren Başkan”Mahalle Meclisleri,Kur-An Kursları Projelerimiz ise süreklilik arz eden projelerimiz. Bu projelerimizde yeni dönemde devam edeceğiz.”dedi
Türkiye Yüzyılında 100 projeye, imza atarak Aksaray’da tarih yazan Belediye Başkanı Evren Dinçer,tamamlanan projeler hakkında da bilgi verdi.
Dinçer Aksaray’a kazandırılan ve yapımı tamamlanan projeler ile ilgili verdiği bilgide”şehri  sağlıksız asbest borularda kurtarark sağlık borularla değişimin tamamladık.Katı Atık Depolama Tesisi ,Tat Atık Toplama Ve Ayrıştırma Tesisi ,Sıfır Atık Projesi (Geri Dönüşüm Kumbaraları),Salı Pazarı Ges,Aksaray Bilim Merkezi,Toki Ortak Kapalı Pazar Alanı ,Terminal Yenileme ,Yeni Sanayi Sitesi ,Makas Şehir Girişi Çıkışı Düzenleme,Akıllı Bisiklet Yolları Ve İstasyonları ile şehrimizin nefes almasını sağladık.”dedi.
Dinçer “Halkımızın,gezip eğlenebileceği,çocukların rahat oyun oynayabilecekleri alanlar ve sosyal donatılara ağırlık verdik.Yine gençlerimizin ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri ve dinlenebilecekleri önemli sosyal tesisler yaptık.
Bu kapsamda Kalanlar Millet Bahçesi,Tacin 2. Etap Parkı,Fatih Millet Bahçesi,Fatih Kafe Selçuklu Kafe ,Hamidiye Alaca Sosyal Tesisi,Yeni Mahalle Mahalle Konağı ,Paşacık Kitap Konağı ,Tapduk Emre Kitap Konağı ,Hoca Ahmet Yesevi Kitap Konağı ,Fatih Millet Kıraathanesi,Kadınlarımızn, el becerilerini geliştirerek, ailelerine katkı sağlamaları  için kadın aktivite merkezleri açtık. Buralara yüzme derslerinden halı dokumasına, taş boyamadan,  giyime, kadar her türlü aktiviteler sağladık,Şimdi şehrimizdeki hanım kardeşlerimiz,Küçükbölcek Nakkaş Kadın Aktivite Merkezi ,Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi ve diğer  Kadın aktivite merkezlerinde kendilerini geliştirerek aile bütçesine katkıda bulunuyorlar”
Engelli Koordinasyon Merkezi ve Sevgi Evlerini hizmete girdiğini söyleyen DR Evren Dİnçer,Türkiye yüzyılında 100 projeye imza atmanın kıvancını yaşadıklarını vurgulayarak,,Kalanlar Tarihi Köprü Restorasyonu Bedriye Medresesi Restorasyonu ,Hasas Baba, Şeyh Hamza, Pir Ali Sultan, Iı. Kılıçarslan Türbesi Ve Hamamı ,Melik Mahmut Gazi Hangah-I Ve Yusuf Hakiki Baba Türbesi Restorasyonu,Tarihi Yapıların Işıklandırılması projelerini hayata geçirdiklerini kaydetti.
Dinçer, “Aksarayımızın tarihine ışık tutacak tarihi binalarımızın restorasyon çalışmalarını bire bir aslına uygun şekilde yaparak, halkımızın hizmetine açtık.”dedi.
Aksaray’a hizmet etmenin  ibadet olduğunu söyleyen Evren Dinçer,Çorba Evleri,Lokma Ve Çorba Aracı ,Bebek Taksi,Çocuk Trafik Eğitim Parkı ,Kılıçarslan Parkı Ve Recep Tayyip Erdoğan Parkı Mescitleri,Kurtuluş Kapalı Pazar Alanı ,Cuma Kapalı Pazar Alanı,Yeni Perşembe Pazarı Pazar Alanı ,Öğretmenler Hatıra Ormanı Ve Ağaçlandırma Çalışması ,Gülümse Park  ,Şehit Eren Bülbül Parkı,Makas Kent Park,Dekoratif Aydınlatmalar Tatlı Su Kabinleri,Şehitlik Müzesi,Somuncu Baba Minyatür Müzesi Yenileme ,Giysi Aracı ,Aratol Taziye Evi, Akıllı Ulaşım Mobil Uygulama ,Selçuklu Park Kafesi,Kavşak Düzenlemeleri ,Yağmur Suyu Şebeke Hattı Kanalizasyon Hatları ,Sıcak Asfalt ,5 Yeni Toplu Taşıma Aracı ,Şehir Girişlerinde Düzenleme ,Eski Sanayi Caddesi Düzenlemesi ,Ankara Caddesi Düzenleme,Astim, Belediye İş Merkezleri ile Aksaray’ı yaşanır bir şehir haline getirmek için çalıştıklarını ifade etti.
Dinçer son son olarak yaptığı açıklamad “Gençerimize Heyecan, adrenalin ve eğlencenin en üst noktasını yaşayacakları Macera Park ,hemşehrilerimize Fotoğraf çekip,görsel güzellikte doğa ile başbaşa vakit geçirebilecekleri Lavanta Bahçesi,tamamen tahrip edilmiş kullanılamaz hale gelmiş,Hasandağı Mesire Alanında yenileme yaptık.
Artan nüfusa dayalı olarak,mevcutta bulunan ervah kabristanlığının yetersiz hale gelmesinden dolayı,Yeni Şehir Mezarlığı Ve Külliyesi ihtiyacını giderdik. Ağaçlandırma Ve Peyzaj ,26‘nın Üzerinde Yeni Çocuk Parkı ,Ay Yıldız Kavşak Düzenlemeleri ile  Aksarayımızı modern ve marka şehir haline getirmeyi hedefledik, 
Aksaray ımızın tanıtımına katkıda bulunacak,önemli festivaller yaparak, Türkiye yüzyılında, Aksarayımızın tanıtımını en iyi şekilde yaptık yapmaya devam ediyoruz.Bilim Festivali ,Çocuk Festivali ,Bisiklet Festivali Bağ Bozumu Festivali ,Sünnet Şöleni ,Gurbetçi Buluşması,Avrupa Hemşeri Ziyaretleri Kitap Günleri,Kültür Sanat Etkinlikleri,büyük ilgi gördü,Çevre illerden de vatandaşlar,bu festivallerimize  katılım sağladılar.
KPSS Kursları, ile öğrencilerimize,Çölyak Ve Tirozinemi Hastalarına Gıda Desteği  vermeye devam edeceğiz.
Trafik Kavşak Düzenlemeleri İle, ilimizde  trafiği rahatlatma noktasında büyük yol kat ettik.
Göreve geldiğimizde  bal liginde olan Aksaray Sporumuz önce 3.ncü lige, bu yılda 2 .nci lige yükselmesi için gereken bütün desteği verdik.
Aksaray Sporumuzun, 3 ligde şampiyonluk kupasını alarak, şehrimizde büyük bir sevinç yaşamasına vesile olduk. Bu nedenle Aksaray Spora Desteğimiz devam edecek”dedi
Aksaray Belediyesine ait atıl vaziyette bulunan arazilerin ekilerek, buradan elde edilen ürünleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtarak, sosyal belediyeciliği yaşatan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer,hasadı yapılan nohutun paketlemesinin bittiğini ve vatandaşlar ulaştırılmaya başlandığını kaydeti.


BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

TÜBİTAK Projeleri Sergisi açıldı

IHLARA VADİSİ CAM TERAS ADRENALİN VE GÖRSEL ŞÖLEN SUNMAYA HAZIRLANIYOR

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,34
  • EURO

    34,71% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2403,71% 1,00
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.