Eskişehir'de tarım işçisi kadınlara eğitim

Eskişehir'de tarım işçisi kadınlara eğitim

EKONOMİ 19.11.2022 17:20:34
Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Mülteci Destek Derneği (MUDEM) arasında Eskişehir’de çalışan Türk ve yabancı tarım işçisi kadınların kadın sağlığı konusunda farkındalıklarının eğitim yoluyla arttırılması protokolü kapsamında üçüncü grup eğitimler başladı.

ESKİŞEHİR (İGFA) - Fransa Ankara Büyükelçiliği’nin proje çağrısı ile 2021 yılında Eskişehir’de çalışan tarım işçisi kadınların “Kadın Sağlığı” konusunda farkındalıklarının eğitim yoluyla arttırılması kapsamında hayata geçirilen ve ikinci kez hibe alan projenin eğitimleri devam ediyor.

Desteklenmeye değer görülen başarılı proje ile Türk ve yabancı uyruklu tarım işçisi kadınlar ile çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi ve MUDEM, kadınlara sosyal uyumun desteklenmesi, öz bakım ürünlerine erişim, cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının korunması amaçlı eğitimler düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde 12 Türk 12 yabancı kadın tarım işçisinin katıldığı üçüncü grup eğitimleri de başladı.

Eğitimler 5 hafta sürecek ve 5 Aralık’ta tamamlanacak. Dördüncü grup ile devam edecek ve toplamda 9 ay sürecek olan eğitimler kapsamında, Alpu ilçesinden 70 Türk tarım işçisi ile Eskişehir merkezindeki 70 yabancı uyruklu tarım işçisi kadın ve eşleri eğitim alacaklar.


Aksaray’da sağanak yağış

ÇOCUKLARIN MERAKLA BEKLEDİĞİ ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ ŞEKİLLENİYOR

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MİSAFİRİ OLARAK KÜLLİYE’DE AĞIRLANACAK

AKILLI SİNYALİZASYON SİSTEMLERİ İLE TRAFİK DAHA AKICI HALE GELİYOR

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINDAN BAŞKAN DİNÇER’E TEBRİK ZİYARET

TEMİZ VE NEZİH BİR ŞEHİR İÇİN 48 MAHALLEDE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI RUTİN OLARAK YAPILIYOR

  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,65% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2393,98% -1,17
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.